A smink ragyog, nem a csillagszóró

Három kozmetikai cég karácsonyi sminkkollekcióját mutatjuk be. A Clinique a bordóval játszik, ami mindenkinek jól áll, a Shiseido a legfinomabb cukorkaszíneket tervezte meg, a Chanel pedig az aranyat a pinkkel kombinálva provokál.

 

Clinique: a bordó telitalálat

clinique1

A rózsaszínes, lilás, bordós árnyalatok játszák a főszerepet a Clinique limitált karácsonyi kollekciójában, és ezek csodálatos ünnepi csomagolást kaptak. Ezek a színek a legtöbb nőnek jól állnak, hajszíntől és bőrtónustól függetlenül, és bármikor használhatók az év folyamán, nem csupán ünnepnapokon.

A Colour Surge Eye Shadow nevű szemhéj palettán az említett színek mellett egy krémes kiszerelésű festéket is tartalmaz a tusvonal megalkotásához, szintén élénk lila árnyalatban. Az arccsontok szintén hangsúlyt kapnak a Shimmering Stripes paletta segítségével, amely négy rózsaszínes tónust foglal magában. A száj festésére többféle terméket is ajánl a márka. A Different Lipstick sorozatból egy lila színt, amely a Velvet nevet kapta, a High Impact Lip Colour szériából a Plum tónust, és a Full Potential Lips szájfényeit, amelyekkel a szemhéjszínekkel harmonizálnak.
 

Shiseido: sziklák és cukorkák

shiseidoholiday1

Dick Page, a márka művészeti igazgatója  a sziklákban és kövekben találta meg azt az ihletet, ami a Richrocks kollekció elkészítésére ösztönözte. Három szín emeli ki a szemet, ezek a szürke, a kék és a barna, mindegyik selyemfényű csillogással. Teljes kontrasztot alkotva ezekkel az árnyalatokkal, a szempillaspirál és a szemceruza irizáló zöld tónusban érkezik. A szájakat rózsaszínre festik, méghozzá cukorkarózsaszínre. A kollekcióban még egy fénypúder is helyet kapott, amelyik finom, áttetsző, aranyos csillogással teszi fel a koronát a karácsonyi sminkre.
 

Chanel: arany és pink provokáció

chanel

A Cage dorré, vagyis aranykalitka nevű kollekciót Mademoiselle Coco Chanel drágakövekkel ékesített aranykalitkája ihlette. A színek merészek, aranyat, zöldet és kéket terveztek a szemekre és élénk pinket  a szájra. A négyes szemhéjpaletta  meglepő színkombinációkkal jelentkezik, mégpedig kék, barack, narancs és pisztácia zöld árnyalatokkal. A  tusvonalaknál a választék az antracit szürke és a fekete színekre korlátozódik.

A szájak ünnepi kifestéséhez az Aqualumiere kollekcióban találunk négy új tónust, ezek a Grenada, Tasmania, Galapagos és Maldives, valamint három árnyalatot szájfények között: Candy Glow, Bonbon és Hironelle. A pink különböző erősségű árnyalatai teljes ellentétben állnak a szemhéjpalettára tervezett színekkel.

 

cikk-tipus-linkek

Fekete szemű vámpírok a Chanel múzsái
A Chanel ház egészen Lugosi Béla művészetéig nyúlt vissza az új sminkkollekciója számára, amelyben fekete szemekkel, ajkakkal és körmökkel hipnotizál.

Szüretelő gésák ihlették a YSL sminket
Az YSL sminkkollekciójának tervezői azt az illúziót szeretnék kelteni a nőkben, hogy gazdagságuk jelképeként halvány, porcelán bőrük van.

Blogmustra