A punk, a diszkócica és a luxus-retró

frizura-leadA negyvenes évek lágy esztétikuma, luxus-retró túlspilázott csigákkal, szürreálisba hajló, lázadó diszkó hagyaték, és a szocializálódott punk – te melyik stílust választod az idei őszre-télre? Frizuratrendek a Díványon.

 

Menj el a legújabb, őszi-téli divatbemutatóra vagy nézd az ötvenes-hatvanas évek amerikai filmjeit, figyeld meg az akkori jó kislányokat és szexi "néniket", és már képben is vagy. Ja, és kérdezd meg anyukádat a nyolcvanas évek diszkócicáiról... Mert ők alkotják a négy új, meghatározó trendirányzatot.

 

frizura-romantika40Romantika 40

Ez az irányzat a második világháború utáni európai nő finom nőiességét és kecses szabású ruháit idézi. Lágy esztétikum, hangsúlyozott, karcsúsított derékvonalak, egyenruhaszerű tweed kosztümök jellemzik az öltözékeket a Schwarzkopf legújabb trendje szerint, amelyet a napokban "élőben" is bemutattak a világcég mintatermében.

Mindez hajban elmesélve a következőképpen fest: szoros tűdauer, viktoriánus fürtök, lapos hullámok, romantikusan leomló csigák, szétzilált göndörség. A vampot retró változatban Kapócs Zsóka testesítette meg a bemutatón, nagy sikerrel: karádys-búgó hangon, 15 centis sarkú fekete-arany zárt cipőben, tupírozott, szétzilált, csigás, természetes-melírozott szőke hajjal.

Asszimetria, izgalmas fru-fruk, meggypiros ajak, eszpresszókávé - ez még mindig a késő negyvenes évek romantikája...

 

frizura-luxusretroLuxus retró

Ismét visszanyúlás a múltba: a Luxus retró egyaránt buja és extravagáns.

Válltömések (annak idején ki hitte volna, hogy ez bujának és extravagánsnak számít majd?), hedonizmus, dekadencia – legalábbis így gondolnak a mai fiatal tervezők azokra az időkre.

Szatén koktélruhák, felcicomázott particuccok, hozzá gazdag, csillogó barna és szőke árnyalatok, hullámok és fürtök, de azért jelezve, hogy mindez csak vicc és visszakacsintás.

 

frizura-feketeamazonFekete amazon

Brutális és gyönyörű - így jellemzik a trendalkotók a Fekete amazon nevű irányzatot, amely extravagáns fiataloknak szól. Ami régen megbotránkoztató punknak számított, az ma egy világcég hivatalos trendje.

Így válik jólfésültté – már ha így lehet nevezni az éles fru-frut, a szemet teljesen eltakaró vagy itt-ott lógó fehéres tincseket, amely alól előbukkan a haj alja, azaz a tintafekete alsó rész. A szenzációhajhászás sorába illenek az "apokaliptikus harcosokat idéző feltűzés-szerű fejfedők", amelyek "egyetlen törzsi fejbólintással szexi jövőbeliséget tükröznek".

Erőteljes és szexi – ez a két másik gyakori jelző, amelyekkel ezt a trendet illetik a szakemberek.

 

frizura-lazadoformakLázadó formák

Ugorjunk 40 évet az időben és máris elérkezünk a 80-as évekbe, illetve annak mai, huszonegyedik századi másához.

Mert azért akkor korántsem voltak ennyire merészek a felállított fru-fruk, a mohikán hajak, a pótrészek. A majdnem fehérek és a "nemlétező vörösek" kombinálása már-már szürreális.

Modern áramvonalak, építészeti és szobrászati elemek mind a hajak, mind az öltözékek tekintetében, szintetikus színek, avantgárd formák teszik izgalmassá – bár utcán kevesek által hordhatóvá – a Lázadó formák fantázianevet viselő trendet.

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Titkok, vágyak izgató csodái, megannyi történés kezdete. Van aki nézi, van aki viseli, van aki viselné, ha… Száz éve pedig még a francia császárnő sem hordta. | Titkokat rejt és önbizalmat ad

Esküvőre megyek, a ruhám, cipőm megvan, a hajam rendben lesz, a sminkest is riadóztattam, és körmömszakadtáig harcolok majd az eldobott csokorért – már ha lenne normális körmöm… | Körme és körmöse


Oszd meg másokkal is!
Mustra