A nő, aki kígyót és halat visel a testén

Ha tehetnénk, csak Alexander McQueen lenyűgöző ruháival kampányolnánk a biológiai sokféleség fontosságáért.

alex_mNéhány nappal azután, hogy megjelent, hogy az öngyilkos designer Alexander McQueen szervezetében drogot és nyugtatót találtak, és feltehetően depressziós volt, publikálták a Twin Magazine új számában látható divatanyagot McQueen ruháival.

 

Ezeket, a lenyűgöző, színes, az állatvilágból merített szetteket látva nehezebb elképzelni a tervező bipoláris zavarát.

A fajok sokszínűsége

A divatanyag néhány képét azért is tartjuk fontosnak bemutatni, mert szerkesztőségünk lelkes híve a biodiverzizás megőrzésére irányuló kezdeményezéseknek. Ha tehetnénk, csak Alexander McQueen ruhákkal kampányolnánk a biológiai sokféleség fontosságáért.

A magát a családja rózsaszín bárányának nevező brit tervező negyvenéves korában, februárban lett öngyilkos londoni lakásában. Halála sokkolta a New York-i divathét megnyitójára érkezett vendégeket, a rajongóit pedig arra késztette, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában megrohamozzák azokat az üzleteket, ahol McQueen ruhái és kiegészítői kaphatók, és felvásárolják a készlet zömét.

 

alex

A tervező munkáscsaládban született, és 1991-ben kezdte pályafutását a divatvilágban, miután elvégezte a londoni St. Martin Művészeti Főiskolát. Szívesen hökkentette meg közönségét ötleteivel. Volt olyan show-ja, amelynek a helyszínét hajóroncsnak rendezték be, és az ő nevéhez fűződik az első amputált modell, Aimee Mullins debütálása divatbemutatón. Legutolsó kollekcióját már csak a halála után ismerhette meg a közönség. Ezek drámai és különleges összeállítások voltak, Bosch és Botticelli angyalai és démonai ihlették.

Blogmustra