A bőr érzéki és időtálló. Alexander Wang bemutatta a legjobb bőrharisnyát, a Miss Sixty pedig a takarékosabb változatot: a bőr forrónadrágot.

cikk-tipus-oltozo-left

Ha fel szeretnéd dobni idei téli ruhatáradat, de nem engedhetsz meg magadnak túl sokat, akkor vásárolj inkább kevesebbet, de azok mutatósak legyenek. Ha valami igazán extrát szeretnél, akkor dönts a bőr mellett.

A bőrdzseki nélkülözhetetlen része lehetne őszi ruhatárunknak, ha ugyan létezne még ez az évszak, és nem kellene spagettipántos nyári ruháról több fázist kihagyva a télikabátra váltani. Még jó, hogy a bőrdzsekik mellett idén megannyi más ruhadarab is készült bőrből az idei divatnak megfelelően.

A bőr érzéki, változatos, időtálló, legalábbis ezt a képet sugallják róla idén.  Az idei irányzatok között jól megférnek egymás mellett a klasszikus cipzáras rocker dzsekik, a bőrharisnyák, a nőies miniszoknyák, vagy a formabontó fazonok is. Az uralkodó szín a bőrből készült ruhadaraboknál még mindig a fekete, de előkerülnek a szürkék, barnák is.

A szezon divatbemutatóin a jobbnál jobb bőröket a legkülönfélébb stílusokban és fazonokban mutatták be.

Rögtön említhetjük a többek közt Madonna miatt híres Balmain-féle szűk ruhát, és szintén ettől, a hírességeket magába bolondító márkától a válltöméses bőrdzsekit.

balmain1 balmain2

Barbara Bui szolidabb változatban ajánl egy ujjatlan ruhát, csónakkivágással, majd egy kétsoros bőrmellényt is találunk, akár esti viseletre.

barbarabui1 coventry1

Bármelyik kollekciót nézzük, a szűk bőrnadrágok mindenhol felbukkannak, például Alexander Wang-nál is. Legtöbbször annyira szűkek, hogy inkább bőrharisnyának nevezzük őket. Ugyanígy a szűk szoknyák sem ritkábbak, főleg  rövidebb változatban, mint ez a Givenchy darab.

alexanderwang1

Bár nehezen mondunk le a feketéről, ha bőrről van szó, néhány márka  más színben is képes volt elképzelni alkotásait, Guy Laroche például bordós árnyalatban, Kenzo kekiben, csak az alliteráció kedvéért. Stella McCartney  sötétkék dzsekit kreált, de a sötétzöld tónus is tökéletesen helyettesíti a feketét. A barna szintén állandó és megszokott szín a bőrkabátoknál, mint a Donna Karan kreációnál.

donnakaran1 guylaroche1 stellamccartney1

Jean Paul Gaultier kabátot alkotott bőrből, Loewe bőr inggel egészítette ki a listát, de természetesen az extrémebb darabok sem hiányoznak az idei téli divatból, például Miss Sixty bőrbugyija, vagy egy izgalmas ruha a Preen kollekcióból, vagy az avantgard vonal kedvelőinek Rick Owens arany, pelerinszerű blézer- kabátja.

gaultier1 loewe4 preen1

misssixty1 rickowens1

Idén még a bőr bőrrel variáció is elmegy, pedig arról ugyanaz a véleményem, mint amikor valaki farmert farmerrel vesz fel. Hiába divat, egyszerűen borzalmas, de a kifutós sorozatban találtam egy kevés kivételt.

loewe4 hermes2

 

cikk-tipus-linkek

Szabályok a pink szin viseléséhez
Azt mondják, aki a rózsaszínért rajong, az nem szeretne felnőni. Néhány tanácsot adunk azoknak, akik ezzel az árnyalattal szeretnének játszani.

Marlene Dietrich még diktálja a divatot
A férfias ruhadarabokat szexis kiegészítőkkel viseljük, a válltömést csőnadrággal, de ha a grunge stílust választjuk, akkor fontos, hogy ne legyen átgondolt.

 

Mustra