Hivatalosan is elindult az OurStyle Boutique, az első olyan webshop, amiben magyar divattervezők munkáit lehet házhoz rendelni.

Nyolc magyar tervezővel indul az oldal, de folyamatosan szeretnék bővíteni a kínálatot. Ugyanakkor a szolgáltatáson kívül többre is vállalkoznak: a felületen rendszeresen frissülő online magazint is találunk.

 

Magyar tervezők munkáit népszerűsítik

ourstyle_mA netbutik ötlete Henger Dóra és Ange Sándorfi fejéből pattant ki. Előbbi az első magyar streetstyle blog, az Ourstyle alapítója, másikuk pedig sokáig Párizsban dolgozott divatkommunikációs szakemberként. Az oldal magyar és angol nyelven is elérhető, mivel mindketten fontosnak tartják a kortárs magyar tervezők munkáit nemzetközi szinten is népszerűsíteni. A név természetesen nem véletlen, hiba lett volna nem kihasználni az OurStyle blog széleskörű ismertségét.

A nyolc tervező, akit az induláshoz kiválasztottak: Nanushka, Pazicski Miklós, Konsánszky Dóra, Anh Tuan, Mojzes Dóra, Vágó Réka, Abodi Dóra és Tamara Barnoff. Ez a merítés elég pontos keresztmetszetét adja a kortárs magyar divatnak . Minden stílusnak megvan a képviselője, a sportos, lezser szexiségtől a szupernőies városi domináig. A webshop további előnye az igazi boltokkal szemben, hogy itt minden kollekció minden darabjából lesz méret és szín is, de kifizetni csak akkor kell, ha tényleg passzol is.

DSC_7208

Az online vásárlást érdekes tartalommal ötvözni külföldön már bevett gyakorlat, a net-a-porter.com az egyik legjobban menő oldal. Vágó Réka cipőtervező szerint a kombinált felület előnye a sima vásárláshoz képest, hogy itt egyből divatanyagokban is meg lehet nézni, hogyan működnek együtt, emberen a különböző tervezők ruhái. A magazin szekcióban hetente ígérnek új tartalmat. Lesznek itt interjúk, elemző cikkek, és új fotóanyagokat is készítenek minden hónapban. Henger Dóra elmondta, hogy nincs fix stáb, nyitottak az új közreműködőkre. A lényeg, hogy kicsit intellektuálisabb megközelítésben tálalják a divatot.

Fotó: Kováts Dániel

Mustra