A Flashdance a kis mell megmentője

kismellA félvállas, aszimmetrikus fazonok előnyösek a kis mellű nők számára, a mély dekoltázst viszont kerülni kell. Öltözködési tanácsadónk új sorozatában a különféle testalkatoknak megfelelő ruházati trükköket mutatja be.

cikk-tipus-altalanos

Életünk nagy részét mégiscsak ruhában töltjük. Anélkül, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítanék munkámnak, kijelenthetem, fontosabb az a kép, amit felöltözve mutatunk, mint amilyen a valóság. Nem kell tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy annak tűnjünk.

Kezdjük talán azzal, hogy milyen darabokat kell messzire elkerülni - bármennyire is szép a színe, tetszik a mintája, és az ára - ahhoz, hogy a testalkat előnyösebbnek tűnjön. Szűk próbafülkében, térdig porcicák között, rossz világításnál egyébként sem lehet reális képet kapni. A legjobban teszed, ha az üzletekben olyan fazonokat emelsz le a polcról, vállfáról, amelyek megfelelnek az alkatodhoz illő szabályoknak. Ez az alapja a jólöltözöttségnek.
 

Kerüljük a mély dekoltázst

kism1A mély dekoltázs a kis mell esetében csakis a hiányra hívja fel a figyelmet. Mintha egy hirdetőtáblát akasztottál volna a nyakadba ezzel a szöveggel: figyelem, semmi nincs a dekoltázsomban. Előnyösebb a magasan záródó felső, legyen az garbó, kerek nyak vagy csónakkivágás. Ha mégis akadna szekrényedben néhány mélyebben kivágott felső, azok alá vegyél fel egy magasabban záródó topot. A félvállas, aszimmetrikus fazonokat is előnyösek, gondolj a Flashdance stílusra.

Két irányt követhetsz az öltözködésben, ha túl kicsi a melled. Vagy volumenekkel a mell környékén optikailag nagyobbítod, vagy eltereled róla a figyelmet.
Az előbbinél a melled környékén elhelyezett fodor, zsabó, zsebek jó megoldást jelentenek, ugyanúgy a díszítések a felsőn, egy többször körültekert lánc, egy nagyobb medál, sál.
 

A vízszintes csík jó trükk

kism3Fazonokkal is elérheted ezt a hatást. A vízszintes csík, vagy szabásvonal a mell környékén jó trükk. A pánt nélküli felsőkről sokan tévesen azt hiszik, hogy a nagymellűeknek állnak jól, pedig dehogy. A vízszintes vonal a kis mellűek számára ideális. Ha több réteget viselsz egymáson, akár elütő színekben, akkor is ez a vízszintes vonal ismét kialakul, s ez mindig nagyobbnak mutat.

A világosabb színek szintén erősítenek. Egy kicsit bővebb felsőrész, széles övvel összefogva, szintén jótékonyan támogatja mellbőséget. A japán ujj, raglán ujj szintén ezt teszi, de csak abban az esetben, ha karcsú vagy. Ha nem, akkor a szűkített fazonok és a magas karkivágás mellett dönts.

A blézerek kihajtója lehet szélesebb, és azok a dzsekik vagy szafari stílusú blézerek az előnyösek, amelyeken a mellnél zseb van. A magasan záródó, katonai jellegű, akár dupla sorban gombolódó kabátok, blézerek szintén jól állnak ehhez a testalkathoz.
 

A hát izgalmas testrész

kism2Elterelő műveletet esetén kijelölheted azt a testrészedet, ahová a figyelmet irányítani szeretnéd. Az öltözködésben mindig van egy fókuszpont, amelyre legelőször felfigyel a külső szemlélő. Ha szépek a lábaid, akkor egy rövidebb szoknyával, sorttal elérheted, hogy észre sem vegyék a felsőtested. Ha nem akarod feltétlenül mutogatni a lábaidat, de alul viseled a élénkebb színeket, mintákat, merészebb fazonokat, szintén elvontad a hangsúlyt a felsőtestedről.

Estélyi ruhánál, ha szép a hátad, de kicsi a melled, akkor bevetheted azt a trükköt, hogy  az elöl magasan záródó felső hátul lehet mélyen kivágott. A hát izgalmas testrész.

A melltartó szerepe szintén fontos, rengetegféle mellnagyobbítós darabot kínálnak az üzletek, a szivacs vagy szilikonbetétek kitöltik a hiányzó részeket. Egyébként úgy vélem, a kis mell elegáns, törékeny, finom külsőt ad.

A folytatásban a nagy mellhez kapcsolódó ruházati trükkökről lesz szó. Tudjuk, hogy az a természet áldása, de akinek nagy a melle, nem feltétlenül érzi így.


Ha kíváncsi vagy, a testalkatodhoz milyen színek, fazonok állnak jól, Dunai Anita blogján válaszolj a 15 +1 kérdésből álló kvízre, és egy részletes, személyreszabott alkati elemzést kapsz ajándékba.

 


cikk-tipus-linkek

Erotikus üzenet

A férfiak fantáziáját ingerlik a szexisen domborodó mellek, és bár sokan plasztikai műtétre is hajlandóak a cél érdekében, a többség már a melltartó kiválasztásánál elrontja...

Mustra