Zanza!

trend_mediterran_ujElőször is tisztázzuk: a mediterrán dizájn nem áll meg a narancs–terrakotta–kovácsoltvas szupertriónál. Gondoljunk Santorinire is néha, a görög türkizekre, a toszkánkékre, a hűs mentazöldre. Vagy ha máshogy nem megy, egy bazsalikomos pastára.

Vagy gondoljunk Van Gogh napságáira és a dalmát fehér sziklákra, a tengeri kavicsok szürkéjére… egy enteriőr nem attól lesz meleg hangulatú, hogy minden úszik a sárgában.

Mint minden stílusnak, a mediterránnak is megvannak az anyagai. Ilyen például a homokkő, a mészkő – ez már egész jó áron megszerezhető. Az öregített fafelületek, akár színezve is… Az a lényeg, hogy az anyagok textúráját hagyjuk látszódni, szinte nyers valójukban, akár kopottan is. Erre vannak már megfelelő felületkezelő szerek.

Ha igazán déli hangulatot szeretnénk, fontos, hogy semmi ne legyen nagyon precíz, kidolgozott. Tűnjenek el a mérnökien pontos élek, formák. Elegáns rendezetlenség megengedett! Gondoljunk egy igazi olasz bazsalikomos pastára… azon sem katonarendben állnak a parmezánok – na, az mediterrán!


Mitől lesz mediterrán?

arrow-turkmenHasználj mediterrán anyagokat!

arrow-turkmenHagyd látszódni a textúrát, és ne zavarjon, ha kopott!

arrow-turkmenFelejtsd el a rendezettséget!

arrow-turkmenEgyél egy bazsalikomos pastát…

 

trendkalauz_fejlec
A legtöbben csak egyvalamit felejtenek el betervezni a lakásba: saját magukat. Elvesznek a trendek és egyenenteriőrök ingoványában. Kilenc éve a szakmában kommandózó enteriőrtervezőnk sorozatában nemcsak eligazodni segít, a kérdésekre is válaszol. Kattints az alábbi linkre.

Kérdések és válaszok

 

Blogmustra