Zanza!

mom-leadA világ legsikeresebb ruhája a miniszoknya – mondták nekünk ismert férfiak a MOM Park őszi-téli divatbemutatóján, ahol átütő újdonságokat nem láttunk: sláger a fekete, a szürke és az erdei gyümölcs, a legdivatosabb ruha pedig a mély ülepű farmer és a műszörme mellény.

cikk-tipus-riport


“Azt szeretném, ha a fekete szín sosem menne ki a divatból. A fekete mellett a tunikát tartanám a divatban a lehető legtovább. Kamaszkoromban a haspólót említettem volna, mint kedvenc ruhadarabomat, de olyat már jó ideje nem veszek fel”- mondta Serdült Orsolya a Miss World Hungary idei győztese a MOM Park Divatterasz nevű rendezvényen, ahol a plázában kapható márkák új kollekcióiból szerveztek divatshow-t. A szépségkirálynő  a szavainak megfelelően fényes, fekete dominalegginsben és bézs tunikában érkezett.
 

Bár mindig kapható lenne a neccharisnya

A budai pláza őszi-téli kollekciójának a bemutatóját az épület előtt, az utcán tartották, így nemcsak a több száz meghívott vendég, de az elhaladó villamosok utazóközönsége is láthatta. Manapság a rendezvények sajtósai közt kiélezett a verseny abban, hogy ki mennyi és milyen kategóriába tartozó hírességet tud mozgósítani, és a beígért neveket, mint trófeát a meghívóban is kiemelt helyen jegyzik. Így volt ez most is, ezért mielőtt a bemutatón látott - átütő újdonságokat nem tartogató- trendekre rátérnénk, a megjelent hírességek közt közvéleménykutatást rögtönöztünk. Arról kérdeztük őket, melyik az a női ruhadarab, amelyikről azt szeretnék, hogy mindig divatos legyen.

mom-katusKatus Attila személyi edző és életmódtanácsadó, valamint Lakatos Krisztián énekes szerint a világ legsikeresebb ruhadarabja a miniszoknya. Erről az este folyamán annyiszor hallottunk nem ismert férfiaktól is, hogy sajnáltuk, a tervezője, Mary Quant a hatvanas években nem kapott érte valami komolyabb feltalálói díjat. “Nagyon szeretem a nőies ruhákat, szeretném, ha azok mindig divatosak lennének- mondta Katus Attila. “Bár mindig kapható lenne a neccharisnya is”- tette hozzá Lakatos Krisztián a Megasztár döntőjéből ismert énekes.
 

A nők kedvence a farmer és a magassarkú

A bemutatón kis számban képviseltette magát a bulvárközélet, így az ismert nők között nem igazán válogathattunk, a körkérdésbe Serdült Orsolya után egykori kolléganőjét, Sarka Kata ex-szépségversenyzőt vontuk be. “Gondban lennék, ha a farmer kimenne a divatból. A világoskék, szakadt női farmer a kedvencem.” Erdőhegyi Brigitta énekesnő így válaszolt a kedvenc ruhájára vonatkozó kérdésre. “A magassarkú cipőkhöz és csizmákhoz ragaszkodom a legjobban, és azokból is a kerek orrúakhoz.” Mivel Erdőhegyi Brigittát nem úgy ismerik a rajongói, mint az énekesnőt, aki kizárólag cipőt visel a fellépésein, ezért továbbra is ragaszkodtunk hozzá, hogy nevezzen meg legalább egy ruhadarabot is. “Azt hiszem, a farmerról nem tudnék lemondani”- töprengett az énekesnő.

mom-farmerMély ülepű, valamint ceruzafazonú farmerból rengeteget láttunk a MOM Park márkáinak a bemutatóján, miniszoknyából annál kevesebbet. Különös és kicsit nyomasztó élmény volt a vénasszonyok nyarának utolsó napjaiban javarészt szürke és fekete téli ruhákból álló divatshow-t nézni. Ha már továbbra is a fekete lesz az előttünk álló szezon egyik meghatározó színe, abból a legjobb darabokat a Sinéquanone kollekciójában láttuk, ahol a ruhák és főleg kalapok a húszas évek stílusát idézik fel. Idén a műszőrme mellény lesz az egyik slágerdarab, amelyikből ez a márka a divatbemutatón látható legjobbakat rendelte.
 

A CK Eva Mendes után is erős

A Fanatique is remek fekete ruhákat újított be az új kollekciója számára, bár a csillogó lurexruhákkal valószínűleg nem a húszas-harmincas korosztályt szeretnék megcélozni, inkább az új színházi évad musical premierjeit tartották szem előtt. A Calvin Klein továbbra is azt a dögös stílust képviseli, amelyet tavaly a Secret Obsession nevű parfümjének kampányarcával, a javarészt meztelen Eva Mendessel megerősített. A parfümreklámot csak este vetítették, az CK ruhákat azonban egész napos használatra tervezték. Kivéve talán a fekete topokat, amelyeket kristályokkal kirakott Calvin Klein felirat díszít, olyanokat leginkább diszkókban látni.

Ami a szintén menő szürke színt illeti, a Gant és a Gerry Weber találta meg a legjobb szürke modelleket, az előbbi a férfikollekcóban volt erősebb. Mint kiderült, idén is a nagy ülepű farmer és a kárómintás mellény továbbra is divat.
 

A lila kékebb lett, a fukszia halványabb

A divatszínek terén annyi trükköt fedezhettünk fel, hogy az előző években divatos ametiszt lila és - immár fuksziának nevezett pink - színeken árnyatalnyit változtattak, így jelezve, ez már nem ugyanaz a divatszín, mint tavaly volt. A lila kékebb lett, a pink halványabb, és divatba jött a halvány bordó és málnaszín is: ezeket a közönség gyűjtőnéven bogyószínnek nevezte. Szintén divatos a sárga, a sötétkék és a sötét türkíz is.

mom-benettonA kockás mintákban a Mexx erős, a legjobb keresztcsíkos pulóvereket pedig a United Colors of Benetton mutatta be. De fashion victim legyen a talpán, aki a bemutató után egy nappal emlékezetből vissza tudja idézni, mely márkák mit mutattak be, annyira sok volt a hasonló modell.

Ami a gyerekruhákat illeti, a bemutatón csak a Jacadi kollekciója vonult fel. Ez a márka láthatóan kis méretű juppie-ként gondol a gyerekre, és még a játszóruhák is olyanok, amelyben bevehetők a budai hegyekben lakó diplomaták zárt játszóterei.

A divatbemutató legizgalmasabb tourja egyébként az legelső volt, amikor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) textilszakon végzett hallgatói mutatták be mindennapi viseletre szánt, de egyedi munkáikat. A páncélszerű lakk mellények és merev szoknyák a tömegközlekedésben valóban jól jönnének, mert a személyes tér védelmét szolgálnák. A második tourban a Lush mutatta be az újrahasznosított anyagokból összeállított kollekcióját. Az ökoruhák lényege, hogy színesek és szokatlanok, így jelezve, hogy alapanyagaikat a hulladékégetőből mentették ki. A divatbemutató azt az illúziót adta, hogy bárhol Európában lehetnénk, de amikor az esemény után a fotósok java az érkező Hajdú Péter és felesége, Sarka Kata, valamint Csisztu Zsuzsa és férje köré gyűlt, már ismét tudtunk, hol vagyunk.

{morfeo 6}

Ha ez bejött, ez is tetszhet:

Hatalmasat fejlődött a biciklis kultúra. Erre a divattervezők is reagáltak, akik vízhatlan anyagokkal kísérleteznek és még a gumibelsőkből és lánszemekből is biciklis szereléseket kreálnak - CM 2009 divatbemutató. | Leáldozott a derékig csúszó szoknyának


Blogmustra