A 100 legbefolyásosabb divatikon egyben

A Time Magazin különkiadásában hozta le az elmúlt 90 év legnagyobb divatikonjainak névsorát, tervezőktől a modellekig. Kate Moss, Twiggy, Coco Chanel, David Bowie és még sokan mások - nézze meg a teljes listát!

A Time Magazin speciális kiadásában összeállított egy top 100-as listát, mely a magazin elindulásától, 1923-tól gyűjti össze az eltelt 90 év legikonikusabb alakjait a divatvilágban.

A figyelemfelkeltő címlapjairól ismert lap minden évben megválasztja  az "Év emberét”, és "Time 100" címmel többször is bemutatták már a világ 100 legbefolyásosabb személyét, vagy minden idők 100 legjobb filmjét is. A divatvilág legmeghatározóbb és legbefolyásosabb alakjait tervezők, fényképészek, szerkesztők, stylistok, múzsák és szupermodellek szerint csoportosította a magazin.

A tervezők listáján legjobban Coco Chanel, Giorgio Armani és John Galliano nevének örültünk. A modellek névsora az összeállításból a legrövidebb, körülbelül feleakkora, mint a többi kategóriáé, de legalább rajta van Kate Moss és Twiggy. A múzsák listáján szerepel a Beatles, viszont a Rolling Stones nem, ami azért kicsit furcsa. Rossz érzésünkön kicsit azért javít David Bowie és Audrey Hepburn, akik szintén helyet kaptak a listán.

A 100 legjobb fotós között megemlítik Martin Munkácsit és Helmut Newtont is, a legütőképesebb szerkesztők és stylistok névsorában pedig természetesen előkelő helyen szerepel az atyaúristen, azaz a Vogue főszerkesztőnője, Anna Wintour, valamint a Szex és New York sikeres stylistja, Patricia Field. Anna Dello Russo valahogy kimaradt.

A Time listáját megnézheti itt, aztán elmondhatja kommentben, önnek ki hiányzik róla!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek