Tudjon meg mindent Kate Moss-ról!

Bulvárbotrányok, kábítószer-használat és viharos románcok – többek között ez áll a megunhatatlan modell számtalan bemutatója és jól sikerült fotója hátterében. 3300 forintért most ön is megtudhat mindent Kate Mossról.

Könyv Kate Mossról több,mint 60 képpel illusztrálva
Könyv Kate Mossról több,mint 60 képpel illusztrálva

Már 20 éve annak, hogy a törékeny Kate Moss lenyűgözte a divatipart. Az 1974-ben született modellt 14 éves korában a JFK reptéren fedezte fel egy modellügynök és azonnal leszerződtette. Első, a The Face Magazinban megjelent sorozata óta már több mint 300 címlapon szerepelt, annak ellenére, hogy sokáig „anti-szupermodellként” tartották számon a 170 centis Moss-t –  írja a fashionista.com.

Christian Salmon „Kate Moss: The Making Of An Icon” című könyve azt kutatja és magyarázza, hogy két évtized elteltével miért vagyunk még mindig a szupermodell hatása alatt. Az író szerint könyve „történet egy ikonról, egy múzsáról, egy legendáról, egy rejtélyről és egy kultúráról, ami létrehozta a Kate Moss mítoszt.”

Az író részletesen vizsgálja, hogy mi hozhatta meg a modellnek a váratlan hírnevet.A családi háttere? Kaméleon-szerű kinézete? Vagy csak szerencséje volt? Mindenki, akivel Moss együtt dolgozott, különböző magyarázatot ad arra, hogy miért szereti a modellt. Alex Katz amerikai művész 2003-ben például azt mondta: „az teszi Moss-t rendkívülivé, hogy teljesen hétköznapi”. Kate Moss életrajzírója azt írta róla: „ő hozzáférhető és megközelíthetetlen, érzékeny és erős, valós és fantasztikus, finom és vad, szexuális és androgün.” Bruce Weber fotós a Kate Moss jelenségről azt nyilatkozta, hogy olyan izgalmat érez, amikor Moss-t fotózza, mint amikor egy állatot vagy egy kicsit vad gyereket kell fényképeznie.

A több, mint 60 gyönyörű képpel illusztrált könyvet a világ egyik legjobban fizetett modelljéről és az ő végtelen történetéről 15,47 dollárért , körülbelül 3300 forintért lehet megrendelni az amazon.com-on.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek