Abodi Dóra London és Tokió után itthon is bemutatta új kollekcióját

Abodi Dóra ruhái mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A hétvégén végre a magyar közönség is láthatta a nemzetközi élvonalba legnagyobb eséllyel pályázó tervező art-deco stílusú őszi/téli kollekcióját, melyet kőzetrétegek és a barlangok inspiráltak.

A szombati Gombold újra! keretében végre Budapesten is bemutatta őszi-téli kollekcióját Abodi Dóra, az idei Glamour gála legjobb divattervezője. Abodi nem magyar terepen mutatta be először hűvös szezonra tervezett együtteseit, hanem a londoni divathéten és Tokióban, a Wear Europe bemutatón és kiállításon, így nem csoda, hogy a külföldi sajtó, mint például a fashionising.com már rajong az új, „Secret Layers” (Titkos rétegek) névre keresztelt kollekcióért.

Abodi art decós formákat idéző kollekcióját a kőzetrétegek és a barlangok inspirálták. A borongós, ködös, őszi erdőkre emlékeztető, kissé vad szőrmekabátokat, színes bőrrel, műszőrmével, tollakkal és puha anyagokkal kombinált együtteseket, egzotikusan futurisztikus kiegészítőket elnézve szempillantás alatt beleszerettünk a kollekcióba. Kedvencünk a fekete-arany páncélszerű ruha és a szegecses aranygallér.

A lookbook képeihez divatvideó is készült: az optikai effektekben nem szűkölködő kisfilmet a tervező a Fashion Video Festival felfedezettjeivel, Gáldi-Vinkó Andreával, Vígh Dáviddal és  Zana Krisztiánnal készítette el. A stylingért Abodi Dóra és Oltai Kata felelt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek