Dugásért ostoroz a csontsovány modell

A divatvilág legkiemelkedőbb stylistjai, modelljei és tervezői vesznek részt a SHOWstudio kiállításának szervezésében, ők a felelősek a 19 éves Victoria's Secret modell, Karlie Kloss 'Fuck Me' című fétis videójáért. A sovány Kloss önmagát ostorozza a 3 perces, inkább ijesztő, mint izgató divatvideóban.

A világ egyik legkeresettebb szupermodellje a főszereplője annak a provokatív, "Fuck Me"című videónak, melyet Ruth Hogben rendezett a SHOWstudio Shop márciusi kiállításának alkalmából.

A kiállítás a "Fashion Fetis" témáját járja körbe, sok-sok divatfilmmel és előadással: a munkákat a divatvilágban dolgozó nők mutatják be, például Lady Amanda Harlech, aki hosszú ideje kreatív tanácsadója John Gallianónak és Karl Lagerfeldnek, vagy a londoni filmrendező, Ruth Hogben, aki 2005 és 2009 között Nick Knight fotóasszisztenseként dolgozott. A szupermodellek közül az 1992-ben született Karlie Klosson kívül részt vesz a kiállításon Lily Donaldson és a kaméleonként emlegetett Daphne Guinness is – írja a fashionista.com.

A meglehetősen feminista hangvételű megmozdulás a nemek közti különbségekre, küzdelmekre helyezi a hangsúlyt, fel akarja hívni a nők figyelmét például arra, hogy a Museum of Modern Art csak 8%-ban állít ki nők által készített munkákat, és a Tate Galéria sincs jobb helyzetben a szerény 15%-kal. A nagy divatkampányokat is leginkább férfiak fotózzák, és a hollywoodi rendezőknek is csupán 7%-a nő. A SHOWstudio arra szeretne rámutatni, hogy jelenleg mindössze három olyan iparág létezik, ahol a nők több pénzt keresnek, mint a férfiak: a pornográfia, a prostitúció és a modellkedés.

A "Fuck me" című sötét, szadomazo jelenetekkel terhelt videóban a csontsovány Kloss saját hasonmását korbácsolja, monoton és nyomasztó zenére ajakbiggyeszt és vonaglik, és inkább ijesztő, mint kívánatos. Hogy az önostorozás és fetisizmus hogy jön a feminizmushoz, nem tudjuk, de Kloss leginkább a szex és a pornó áldozatának tűnik a filmen, nem pedig harcos feministának. Az üres tekintetű pózolgatás és ostorral cicázás alatt egyébként a Death Grips Guillotine című számának instrumental verziója szól. Hasonló videók még bőven várhatók, mivel a SHOWstudio szervezői március 22-től június 1-ig hetente fognak jelentkezni egy-egy Fashion Fetis klippel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra