no

Kiegészítőtrend: retinagyilkos színekkel és szűzies gallérokkal támad a tavasz

Végigjártuk a hazai üzleteket, hogy megnézzük milyen kiegészítőkkel várja a szebb időt a divatvilág. A szemkápráztatóan élénk színek egyértelműen viszik a prímet, legyen szó akár táskákról, akár övekről, de a jó kislányok is kitombolhatják magukat a trendi iskolatáskának látszó tárgyakkal és a flitteres gallérokkal, amelyeket a nagy Karl Lagerfeld is megpróbált ránk sózni 130 euróért.

Retinagyilkos retikül

Aki nem érzi annyira magáénak a colour blockingot, ne aggódjon, annyi színes kiegészítőt – igen, táskát is – lehet kapni az üzletekben, hogy akár így meg tudja oldani a merész színek párosítását anélkül, hogy pink garbót venne egy narancssárga nadrághoz. Ennek a trendnek megfelelően persze a kellően vibráló árnyalatok, mint például az élénk kék, a fűzöld, a narancssárga vagy a rikító rózsaszín a legmenőbbek, és ha szerencsénk van, a tervezők már össze is párosították ezeket nekünk: ott van például a Bershka nagyon lakktáskája, amely több színben is kapható. Mi természetesen a világuralomra törő narancssárga-rózsaszín, illetve a kék-cián páros miatt szúrtuk ki azonnal. A H&M két trendet is ötvözött, elkészítették ugyanis a nagyon vad színű, nagyon lapos retikülöket, amelyeket 3990 forintért lehet megvásárolni.

 

Borítékhalmaz

Borítéktáskákat is lehet már kapni egy ideje, de most már tényleg elözönlötték az üzleteket, a H&M-ben egy ezüst darabbal találkoztunk, ami nagyon alkalmi, a hétköznapokra másikat érdemes keresgélni, de nyugalom, nem lesz nehéz dolgunk, már amennyiben a bőség zavara nincs negatív hatással ránk. A tervezők beleadtak apait-anyait, mindent megpróbáltak kihozni ebből a fazonból, amit csak lehet, annyi aktuális trendet próbáltak ráerőszakolni, amennyit nem szégyelltek, van egyszínű, steppelt, kamu kígyóbőrből készült és kicsit meggyűrt változat is (lásd a Pull and Bear 7995 forintos darabját, ami a gigagalériánkban is szerepel).

 

Steppelt, csíkozott és csatos

Idő és hely hiányában nem tudjuk részletesen leírni az összes irányzatot, amely most a táskák közt tarol, de a chanelesen steppelt darabokba szinte minden üzletbe belebotolhatunk, és van miből válogatni: a Mangónál egy egyszerűbb, kisebb változat 2995 forint, de van ennél 9000 forinttal drágább is. A Pull and Bearnél igazi kis szettet vásárolhat meg, akinek erre van igénye, a bugyelláristól kezdve a kis retikülön át minden kapható. Egy korábbi cikkünkben már említettük, hogy a tengerészes vonal még mindig él és virul, ennek megfelelően csíkos táskát is kapni bőven, akár a Tescóba látogatunk el, akár valamelyik nagyobb bevásárlóközpontban akarjuk szórni a pénzünket. Ahogy megírtuk, a szűzies, kislányos külső is menő a maga módján, nyilván ennek köszönhető a sok csatos, iskolatáskára emlékeztető kiegészítő is, a H&M-ét már 5990 forintért is meg lehet venni, a Pull and Bearnél pedig ezer forinttal drágábban. És akkor még ott vannak a mindenhol felbukkanó szütyők, fonott anyagú táskák, no meg persze a kígyóbőr csodák.

 

Egy csipetnyi luxus

Hogy a kisebb, megfizethető márkák a nagyobb divatházak kreációiból merítenek ihletet, nem titok. Az egyik legkedveltebb minta a táskáknál a Hermés Birkinje, az Orsayben 6995 forint egy ahhoz nagyon hasonló darab, de a Reservedbe is érdemes elnézni. Ugyanitt találkoztunk a Mulberry azon darabjának a másával, amelyet Alexandra Chung ihletett, a tízezer forint pedig igen elfogadható ár. Ja, a Debenhams üzletébe betérve is találtunk egy rokont. A Springfiledben pedig a Burberry egyik rojtos, bojtos táskájának testvérére figyeltünk fel. Jó, a 13 ezer forint elsőre soknak tűnhet, de így is baráti az eredeti árhoz képest. Akinek pedig nagyon bejönnek a Louis Vuitton lakktáskái, de nem engedheti meg magának a luxus kiegészítőket, és/vagy a monogramos mintával ki lehet üldözni a világból, látogasson el a Mangóba, ott már tizenötezer forintért vehet magának fényesen csillogó bowlingtáskát.

 

Övek minden mennyiségben

Nemcsak a színeket kell halmozni annak, aki követni akarja a divatot, hanem, ha lehet, szerezzen be minél több, minél vékonyabb övet. Kész szerencse, hogy akárhol is jártunk, mindenhol találtunk összepárosított öveket, a legnagyobb választék talán a Bershkában volt, itt már 2995 forintért vehetünk egy pöttyös és egy fekete darabot, 695 forintért pedig egy kéket, egy sárgát és rózsaszínt, de túl kevés a hely, hogy az összes variációt felsoroljuk. Aki igazán rákapott az övhalmozás ízére, annak érdemes a C&A, a Reserved, a Camaïeu és Pull and Bear üzleteibe is ellátogatni. Az első helyen 1590 forintért is láttunk már hármas pakkot lakk övekből, ez a Camaïeu-nél 1999 forint volt.

 

Különbejáratú gallér

Eljött a jó kislányok ideje, már az előző szezonokban is lehetett kapni körgalléros ingeket és egyéb felsőrészeket, de most már sikk külön is megvenni a gallért, hogy minél több holminkkal tudjuk variálni. Ja, és minél csillogóbb, annál jobb. Ezt a trendet egyébként már meglovagolta Karl Lagerfeld is, és ugyan hiába voltak a flitteres gallérok a net-a-porter számára készített kollekciójának kevésbé vitatható darabjai, a 130 euró talán kicsit sok lett volna értük, ahogy valószínűleg a Marni és a H&M együttműködéséből készült darabokat sem kapkodják majd el az áruk miatt, a Zarában mindenesetre 4995 forintért lehet kapni ezeket a kiegészítőket.

 

A méret a lényeg

Jó, ez nem mindenhol igaz, de a bizsukra és az ékszerekre most fokozottan igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb. Gigaméretű karkötőket mindenhol találunk, akárcsak óriási, törzsi ékszerekre emlékeztető nyakbavalókat. A Mangónál 6995 forint egy afrikai stílusú agyaras darab, a H&M üzletében viszont csak 2490 forint egy szintén méretes, ám kevésbé félelmetes, viszont annál színesebb nyaklánc, amelynek rokonaival a Springfieldben is összefutottunk. Aki nem rajong a törzsi dolgokért, hanem inkább a nyolcvanas évek színkavalkádját kedveli, a Mangóban 2595 forintért vehet két darab (egy narancssárga és egy rózsaszín) műanyag karkötőt, a Bershkában pedig ennek a kicsit szögletesebb, kicsit fémesebb változatát négyszáz forinttal drágábban.

 

Cicaszem

Igen, végre süt a nap, és kezd felfelé gyalogolni a hőmérő higanyszála, egyre többen nézelődnek a napszemüvegek környékén. Jó, persze a vakító hónál is jól jön egy ilyen kiegészítő. Lényeg a lényeg, sok helyen lehet kapni napszemüveget, és főként múltidéző darabokat. Aki szereti a rockabilly stílust, az idén igazán tobzódhat, több helyen is találtunk cicaszemre hasonlító darabokat: a Promodban közel 4000 forint volt egy csillaggal díszített fazon, a C&A üzletében 2600 egy pöttyös csoda. Pont ugyanennyi volt a fekete és mandarin keretű társa, és ennél kicsivel került többe (2990 forint) csak a kereklencsés napszemüveg.

 
Oszd meg másokkal is!
no

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek