no

New York-i divathét: tudja meg most, mit hord jövőre

Zajlik a 2012-es őszi/téli kollekciókat felvonultató New York-i divathét, körülnéztünk mi történt eddig az amerikai tervezők kifutóin. Első körben Jason Wu, Rag&Bone, Jill Stuart, Prabal Gurung és Herve Leger kollekcióit mutatjuk meg.

Napok óta tart a New York-i divathét, ami a nagy divathetek első állomása. Több ezer szakember és érdeklődő kíséri figyelemmel az izgalmas rendezvénysorozatot. Még ha nem is a New Yorkban tartott bemutatóktól szoktunk hasra esni, elmondjuk mi történt eddig.

Jason Wu

Jason Wu felvonultatta kifutóján többek között  a dunaszerdahelyről származó Rajzák Kingát, Arizona Muse-t, Candice Swanepoelt és photoshop-bajnok Ralph Lauren egykori reklámarcát, Tao Okamoto-t is. Wu észrevehetően a kínai gyökerekből táplálkozott kollekciója megtervezésénél, ami a szigorú eleganciát árasztó ruháin figyelhető meg a legjobban. A kifutókról szinte már elmaradhatatlan katonai stílust képviselő kabátokat és köpenyeket rojtokkal és Swarovski kristályokkal dobta fel a divatház.

Rag & Bone

Rajzák Kinga a Rag & Bone réteges öltözködést preferáló bemutatóján is megjelent. A márka vezető tervezői, Marcus Wainwright és David Neville a következő téli szezonra sötét színű színpalettát képzeltek el hordható kabátjaikhoz, amiket eklektikus nyomatok és izgalmas gallérok dobnak fel valamelyest. Összeségében az együttesek az androgün beütés miatt modernek és elegánsak voltak egyszerre.

Jill Stuart

Jill Stuart kifutója sem szűkölködött szupermodellekben, ott volt a Wichitából származó Lindsey Wixson, Kendra Spears és a szexi Shu Pei is. A csipkékkel és fodrokkal kacérkodó divatház érezhetően feketében és fehérben gondolkodott a tervezésnél, azért a hangulatot enyhítették virágmintával, fémes betétekkel, nőiesebb, légiesnek ható szilva és tengerészkék színekkel.

Prabal Gurung

A szingapúri születésű Prabal Gurung frissnek számít a divathéten bemutatkozó tervezők körében, alig pár éve, 2009-ben mutatta be első saját névvel fémjelzett kollekcióját, de ruhakölteményeit máris olyan hírességek viselik, mint a twitterező Michelle Obama vagy Oprah Winfrey. A 2012-es őszi szezonra szánt lenyűgöző, eklektikus kollekcióját a fény és a sötétség témájából merítette. Mély színpalettája a kék, az arany és fekete köré csoportosul. Gurungé volt eddig a legpazarabb bemutató az idei divathéten.

Herve Leger

A Herve Leger by Max Azria kifutóján is feltűnt Rajzák Kinga, de Ginta Lapina és Jacquelyn Jablonski is viselte a cég legújabb lovaglóruháit. A kollekció azoknak a nőknek készült, akik mernek és tudnak lázadóak lenni, így nincs min meglepődni a lovagló és motoros ruha ihlette fekete bőrszerelések láttán. Viszont láthatóan sajnos idén sem megy ki a divatból a gladiátor csizma.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek