no

Így vásároljon be nyárra a leárazásokon

Stylistot kérdeztünk arról, mit ne vegyünk meg akkor se, ha nagyon olcsó: kevés ilyen ruha van, szóval most érdemes összeszedni a nyári és jövő téli ruhatárunk alapjait.

Időtálló dolgok: indigó farmer, ballon, ceruzaszoknya

Olyasmire érdemes költeni, ami nem csak jövőre, hanem még legalább 10 évig hordható lesz. Ilyen például az egyszerű, bézs vagy fekete trencskó/ballon, a fehér ing, a fekete zakó, kis fekete ruha, ceruzaszoknya, és a fekete vagy barna bőrtáska. Táskákért a Mangóba vagy a Zarába érdemes benézni, bár előbbiben még féláron is 30 ezer forint egy-egy szebb fekete táska. Ingekért a Bershkát érdemes feltúrni, 2995 forintért vállalható fehér és világoskék darabokat találunk, de ha elegánsabb a stílusunk, a Zarába érdemes indulni, ott körülbelül 5 ezer forintért találunk (mű)selyem blúzokat, ráadásul ceruzaszoknyák is vannak.

A farmer is tipikusan olyan holmi, amit érdemes leárazáson megvenni, idén azonban szakadt farmert már ne vegyünk: az indigókék trapéz vagy skinny fazon lesz még sokáig használható. A télikabát is az örök darabok közé tartozik, és tényleg érdemes inkább féláron megvenni most, hogy beállt a hideg, mint jövő télig fagyoskodni: a pufidzsekik is divatban maradnak addig, amíg mínusz fokok lesznek telente.

Nyárra jó lesz még a bakancs és a bőrnadrág

„A legfontosabb, hogy időtálló darabokat vegyünk, az a helyzet, hogy a leopárdmintás még mindig az, szóval érdemes állatmintába fektetnünk a pénzt. Nyáron biztos divatban maradnak a fémes színek és a csipke is, utóbbiból főleg a színes ruhák, felsők, de persze a fekete sem lesz hordhatatlan” – mondta a Díványnak Igor Deseatnikov, a Joy stylistja. Virágmintás darabokra is vadászhatunk, de ne az őszies, sötét tónusú blúzokat, hanem a tavaly nyárról ittmaradt, világos ruhákat vegyük meg – vidám, színes darabokért a H&M-be érdemes menni, igaz, csak a ruhák egy része van leárazva, de az nagyon.

„A masnira köthető nyakrésszel ellátott blúzok sem mennek ki a divatból, egy elegánsabb ruhatárnak továbbra is elengedhetetlen részei. Bejön mellé az élénk színű vagy mintás kosztüm, mint újdonság, hosszú, vagy rövid nadrággal, szoknyával” – mondja a stylist. A bundáktól sem szabadulunk meg, jövő télen is hordani fogjuk, tehát aki még mindig nem talált megfelelő szőrmés mellényt, most újra elindulhat, hátha talál: a Bershkában már féláron vannak a műszőrök.

„Parka és poncsó is kell: vékony poncsót tavasszal is hordhatunk” – mondja Igor Deseatnikov. Bár a téli szezonra lettek kitalálva, a bakancsok is divatosak lesznek nyáron (de jövő télen biztos), sőt a bőrszoknyáktól és bőrnadrágoktól sem szabadulunk meg. „A bőrökből nyárra inkább valami világosabb színt érdemes keresni, bézs, vagy teveszínt, de a fekete is marad. A piros viszont nem” – mondja a stylist. Az izgalmasan kivágott ruhákról, átlátszó anyagokról és az optikailag alakot formáló ruhákról nem kell lemondanunk.

Nyári előrejelzés: magas derék, haspóló és narancsszín

„A szafari stílus minden nyáron menő, tavaly óta a törzsi minták is terítéken vannak, de most bejön a fodros, spanyol flamenco stílus is. Az 50-es évek lesz menő, és a 'sport chic', aminek jegyében elegánsabb darabokat kombinálunk sportos holmikkal. A haspóló trend már tavaly elkezdődött, most már tényleg teret nyer, de csak magasított derekú nadrággal, szoknyával” – mondta Igor Deseatnikov. Ha cukorkaszínű holmikra bukkanunk a leárazáson, azok is jöhetnek, és persze bármi, ami nude: a Golden Globe vendégeinek nagy része is a semleges púderszínre voksolt.

Röviden:

Amit mindenképp érdemes beszerezni

Meleg kabát, bakancs, kis fekete, ing, chino nadrág, madaras felső, poncsó, selyemblúz, narancsszínű ruhák, hawaii mintás darabok, szafari stílusú holmik, kígyó- és leopárdminta

Amit inkább ne

piros bőrszoknya, szakadt farmer, csípőfarmer, mélyülepű nadrág, farmer miniszoknya (főleg ne rakottat strasszal), UGG hasonmás csizma, virág a hajba

A sok halvány árnyalat mellett a királykék és a narancs az új befutó (utóbbi az év színe a Pantone szerint). Idei nyarunkat ha minden igaz a tenger világa határozza majd meg, tengeri csillagokkal, pálmafákkal, korallokkal, plusz a már télen is divatos, különféle madárminták díszítik majd ruháinkat. „Az elegánsabb stílus képviselőinek kedvez az újra divatba jövő peplum (kis kiszélesedő, húzott vagy rakott anyagdarabbal derékrésznél díszített ruha, felső) illetve a színes chino nadrág” - mondja a stylist.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek