A múlt év legnagyobb divatmomentumai

A Wall Street Journal összeállította az év legnagyobb és legmeghatározóbb divateseményeit. Az idei év egyértelműen Alexander McQueen éve volt, annak ellenére is, hogy a divattervező 2010-ben elhunyt. A nevével fémjelzett kiállítás volt viszont a legnépszerűbb, a McQueen-divatház nevéhez kötődik Kate Middleton esküvői ruhája, és Michelle Obama is az ő kreációjukban aratott sikert.

A Wall Street Journal összeállította az év legnagyobb és legmeghatározóbb divateseményeit. Ebből természetesen kihagyhatatlan volt az év legnagyobb és legjobban várt esküvője, Kate Middleton és Vilmos herceg egybekelése. Az eseménynek fontos pillanata volt, amikor a világ végre megpillanthatta Kate Middleton esküvői ruháját. Fél év elteltével már klasszikusként emlegetik az Alexander McQueen divatház tervezője, Sarah Burton alkotását.

A válogatásból az amerikaiak számára igen fontos divatikon, Michelle Obama sem maradhatott ki. Idén ugyanis az általa választott Alexander McQueen estélyi lett az év egyik legjobb alkalmi ruha választása.

Az év egyik legnagyobb divateseménye kétségkívül az Alexander McQueen kiállítás volt, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban 660 ezren tekintették meg. Ezzel bekerült a múzeum 10 leglátogatottabb kiállítása közé. Vagyis ennek fényében kijelenthetjük, hogy az idei év egyértelműen Alexander McQueen éve volt, még úgy is, hogy a neves divattervező 2010-ben elhunyt.

Idén nem lehetett kikerülni a hatvanas évek stílusát, és hosszú idő után újra népszerű lett az öltöny viselete. Olyannyira, hogy manapság már azon sem kapjuk fel a fejünket, ha a férfi hírességek a zakó és a nyakkendő mellé még mellényt is magukra vesznek.

Az amerikaiak által összeállított listára okkal felkerült az idei év másik esküvője, igaz ez botrányos utóélete miatt. Kim Kardashian 18 millió dolláros költségvetésű esküvőjének fő eleme az esküvői ruhája volt. Hiába kapott azonban nagy nyilvánosságot a Vera Wang kreáció, a mindössze 72 naposnak bizonyult házasság következtében a divatház nem merte piacra dobni a ruha másolatait. A cég elnöke, Mario Grauso attól tartott, a babonás menyasszonyok nem merik majd megvenni azt a ruhát, ami ennyire összekötődött a válás szóval.

Szintén fontos és botrányos divatesemény volt John Galliano rasszista megnyilvánulása, mellyel sikerült derékba törnie karrierjét. Megjegyzései miatt a Dior vezetősége februárban lapátra tette.

Nem maradt ki az idei év két legnépszerűbb frizurája sem. A felmérések szerint a legtöbben Justin Bieber és Emma Watson frizuráját szeretnék a magukénak tudni, legalábbis a Google képkeresések során az ő hajviseletükre kerestek rá a legtöbben.

Az év legrosszabb bemutatója címet Kanye West tudhatja magáénak. A Párizsi Divathéten ugyanis a 2009-ben csúfosat bukó Lindsay Lohan bukó nyomdokaiba lépett zsákruháival és idétlen táskáival. A kollekcióját a szakma egyértelműen amatőr munkaként könyvelte el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek