Oversize pulóvert venni oversize kihívás

A tél egyik legkényelmesebb trendje az oversize, azaz méretünknél sokkal nagyobb, vastag, meleg pulóver, melyet leggingsszel és bakanccsal a legtrendibb hordani, de bárhogy jó szolgálatot tesz. Egy baj van vele, nem olyan könnyű és nem olyan olcsó beszerezni, mint gondoltuk.

A szezon egyik legszimpatikusabb divatja a nagyméretű pulóver, melyet eddig is szerettünk hordani, de a komoly divatházak csak mostanra terveztek belőle sokféle, izgalmas verziót. Sonia Rykiel például arcot adott egy hatalmas pulóvernek, igaz, közel 110 ezer forintnak megfelelő összeget kér érte, de egy laza kék Philip Lim pulcsiért is majdnem 90 ezret kell adni.

A fast fashion boltok kollekcióiban a trendeknek megfelelően találunk pár oversize kötöttet, jellemzően natúr- vagy földszínekben, 8-10 ezer forint közötti áron. A Zara, Bershka és H&M honlapját böngészve mégis arra jutottunk, hogy legjobb lesz körbenézni a turkálókban, mert szürke pulóvereket biztos találunk ott is, valószínűleg a plázás árak töredékéért. Ráadásul az oversize pulcsik laza trendjébe mi sem illik jobban, mint egy szétnyúlt xl-es férfipulóver, vagy egy 48-as, combközépig érő női kardigán – ezt hittük legalábbis, aztán újra kellett gondolnunk az egészet, mert egy kinyúlt, kopott pulóver még 2000 forintért sem néz ki jól és a legtöbb turkálóban nincs olyan nagyméretű pulóver, amit oversize-ként hordhatunk.

A belvárosi secon handek közül az egyik Hádával kezdtük. A Rákóczi úti üzlet nagy is, tiszta is, és női pulóverből akkora a választék, hogy egy nap alatt sem lehetne az egészet végigböngészni, mégis, alig pár értelmes színű, nem sérült és nem rommá nyúlt kardigánt tudtunk csak kibányászni a kínálatból. Bár az oversize kardigánok is mutatósak tudnak lenni, mi inkább átnéztük a férficuccokat is. Ezek közt már több volt a pulcsi, mint a kardigán, így könnyen begyűjtöttünk vagy 5 szürke, átlag nőn oversize hatású pulcsit, 2000 forint körüli áron. A férfiruhák esetében a színválaszték volt szegényes, csak szürke és sötétkék pulóvereket találtunk, de a fazon végre stimmelt.

A Háda után több kisebb turkálót is megnéztünk, például a Dohány utcai Renoválást, vagy a Nagykörúton található Cream-et. A választék az összes kis turkálóban sem akkora, mint a kiterjedt üzletlánccal rendelkező Háda egyetlen egységében, de persze előbbiekben is lehet kincseket találni. A Renoválásban az 500 forintos tárolókban érdemes xxl-es pulóverek után kutatni, de nagyon oda kell figyelni, hogy ne sérült árut vegyünk meg. A Creamben és a Maggie’s-ben pedig semmilyen értékelhető, oversize-nak beillő pulóvert vagy kardigánt nem találtunk, pedig le mertük volna fogadni, hogy ennél a műfajnál nincs is egyszerűbb.

Tanulság: oversize pulóverért menjünk a Hádába, ott tuti kifogunk valamit, vagy a Pull and Bearbe, ahol 10 ezer forintnál olcsóbb, szép, új, hosszított fazonú pulcsik közt válogathatunk. Ha ön tud jobbat, írja meg kommentben, köszönjük!

Oszd meg másokkal is!
Mustra