Bakancsok és szőrcsizmák árasztották el a boltokat

Összevetettük a külföldi trendeket és a magyar boltokat: néhány stílus megtalálható itthon is, igaz, borsos áron. Motoroscsizmát, bakancsot vehetünk bárhol, akárcsak egyszerű, fekete, térdig érő csizmát. Van állatminta is, és UGG utánzatok dögivel, egyedül az a baj, hogy a trendinek számító cipőknek már a műbőr változata is közel 20 ezer forintba kerül.

Rojtos csizmák

Idén Isabel Marant kifutóján láthattunk rojtos, hasított bőr csizmákat, a Zara és a Stradivarius üzleteiben megszólalásig hasonló lábbelit vehetünk 25 és 35 ezer forint közötti áron, szóval simán öltözhetünk Budapesten is Kim Kardashiannek. Az indiános, rojtos mokaszinok is divatban vannak Los Angeles környékén (legalábbis Britney Spearsen ilyet láttunk), nálunk azonban most még a Bershkában is a komolyabb nőkre fókuszálnak a bordó, magassarkú, rojtos csizmákkal.

Oxford, magas sarokkal

Mokaszinok helyett minden tele van viszont oxford cipőkkel, pedig arról a külföldi hírességek is leszoktak már egy ideje. Nálunk még mindig a magassarkú, fűzős, zongoratanárnőknek való bokacsizmák mennek, a Deichmannban találjuk a legtöbbet a lehető legjobb áron – viszont meglehetősen ócska anyagból. A Bershkában van hasítottbőr platform oxford, meg műbőr törpesarkú is, utóbbi 13995 forintért. A lapos talpú oxfordokat idén váltják a magasszárú lovaglócipők és egyéb bakancsok, na ezekkel is Dunát lehet rekeszteni.

Motoros csizma és bakancs

Külföldön épp hatalmas sláger az utcán flangáló celebek közt a motoroscsizma és a bakancs, ezekből megfelelő a kínálat a hazai plázák cipőboltjaiban is. A Zarában és a Batánál 30 ezer forint körüli áron vehetünk bőr motoroscsizmát, a H&M-ben 10 ezerért van műbőr verzió, és még meglepően jól is néz ki. Bakancsokkal tele a Bershka és a New Yorker is, az olcsóbb, 10 ezer forint körüli cipők persze mind műbőrből vannak. A Humanicban is találtunk bakancsokat, de az volt a benyomásunk, hogy sikerült túlárazniuk mindent: ez az érzés egy 30 ezer forintos műbőr csizmát szorongatva volt a legerősebb.

Állatminta és borjúbőr

A leopárdminta nem tűnt el, csak átalakult, egyre ízlésesebb, szőrös cipők vannak a Zarában – máshol nem nagyon, pedig a kifutók tele voltak a mintával. Bejött az ocelot mellé a kígyóminta is, szóval aki szeretne extrém cipővel villogni télen, most megteheti – de csak ha áldoz rá egy nagyobb összeget. A kecses, állatos csizmák mellett másik erős vonal az UGG cipők feltámadása. Azt hittük, a trampli borjúbőr-utánzat mániának már vége, de közel sem. Műirhákat mindenhol 10 ezer forint körüli áron kapunk, igazi birkaszőr-bőr verzióért a Deichmannba menjünk, 13 ezer forinttól már bézs majdnem-UGG-ok várnak ránk.

Egyszerű fekete csizma

Sima, fekete, térdig érő bőrcsizmát mindenhol lehet kapni szerencsére, úgyhogy akkor is van megoldás, ha nem szeretnénk trendkövetni idén, mert nem jön be sem a kígyóminta, sem a bumfordi bakancs. A legdrágább fekete csizmákat a Humanicban láttunk, közel 60 ezer forintért, de minden nagyobb ruhaboltban vannak fekete, lapos talpú vagy enyhén magas sarkú feketék. A Deichmannban minden műbőr (kivéve az extrém magas, 25 ezer forintos csizmák), de legalább olcsó.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek