Öt szett a legnépszerűbb boltokból

Négy boltot jártunk végig, irodai, elegáns, laza és sportos ruhákat kerestünk. Minden boltban találtunk megfelelő ruhát minden élethelyzetre, plusz egy csomó furcsa, használhatatlan darab is szembejött velünk: ezekből állt össze az ötödik, citromdíjas szett. Legolcsóbban és legváltozatosabban a H&M-ből és a Bershkából öltözködhetünk, legszebb és legdrágább kínálata még mindig a Zarának van.

Ha valaki nem ér rá divatüzletekben mászkálni, akkor persze a hipermarketekben is elintézheti a ruhavásárlást, néhol komoly, néhol kevésbé megfeszített munkával egészen tűrhető szetteket válogathat össze magának viszonylag baráti áron. Persze sokan tartják magukat ahhoz a szlogenhez, hogy cipőt a cipőboltból, vagyis inkább ruházati boltokban szerzik be az adott szezon legfontosabb darabjait. Körülnéztünk, hogy mire számíthat az, aki őszi/téli ruhatárát szeretné felfrissíteni, és kell neki egy összeállítás a munkába, randizáshoz vagy családi ebédhez, kell egy rohangálós és egy sportos szett, plusz egy olyan, amiben barátainak, ismerősinek pár kellemes percet szerezhet. Hisz nevetni, röhögni olyan egészséges.

1. A munkaholista

Egyike azon szetteknek, amit viszonylag mindenhol könnyű összeválogatni: tele vannak az üzletek szövetnadrágokkal, zakókkal, blézerekkel, ingekkel. Szerencsére mindenhol túlléptek már azon, hogy igazán elegáns csak a fekete-fehér páros lehet, mégiscsak a colour blocking korszakát éljük. Aki nem kedveli a nadrág-blúz-blézer triumvirátust, annak sem kell félnie, elegáns, de nem túl alkalmi ruhákból is akad bőven. Aki ez utóbbira vágyik, a Bershka helyett inkább a másik három üzletbe látogasson el, ha pedig szeretné megkímélni a pénztárcáját, akkor inkább a H&M és a New Yorker üzleteit ajánljuk. Jó, mindkét esetben fennáll annak a veszélye, hogy egyszer csak szembejön velünk a gondosan összeválogatott szettünk. A rikító színek mellett egyébként nagyon hangsúlyosak az ősz színei, mint például a rozsdabarna, és a camel átmentette magát erre a szezonra is. Szetteket és árakat a galériában talál!

Bershka: ing - 2595 Ft , blézer - 3995 Ft , nadrág - 3995 Ft, összesen: 10585 Ft

H&M: ruha - 8990 Ft, kabátka - 5990 Ft, összesen: 14980 Ft

New Yorker: zakó - 9990 Ft , ing - 5990 Ft, nadrág - 9990 Ft összesen: 25970 Ft

Zara: blúz - 8995 Ft , nadrág - 8995 Ft, összesen: 17990 FT

2.  Család és szerelem

A rokonság előtt és párkapcsolata elején nyilván mindenki me–gpróbálja a legjobb oldalát mutatni. Egy aranyos, nem túl kihívó ruha tökéletesen megfelel a vasárnapi ebédhez vagy egy romantikus vacsorához, így a nagymama szemrehányó piszkálódásaitól is megkíméljük magunkat, és a kiszemelt pasi is könnyebben becserkészhető. Az aprómintás ruhák nagy reneszánszukat élik: legalább egy csillagos holmit mindenkinek be kell szereznie idén, de a vadon lényeivel díszített anyagok sem mentek még ki a divatból. Cukiság a köbön, éljen! Persze ezzel óvatosan kell bánni, a túlzott infantilizmusnak komoly hátulütői lehetnek.

Bershka: blúz - 4995 Ft, nadrág - 8995 Ft, összesen: 13990 Ft

H&M: ruha - 8990 Ft

New Yorker: ruha - 7990 Ft

Zara: ruha - 13995 Ft

3. Csak lazán

Vannak olyan munkahelyek, ahol nem kell megvárni a munkaidő végét ahhoz, hogy igazán kényelmes, hétköznapi ruhákat ölthessünk magunkra, csak semmi dress code, jöhet a farmer és póló, ahogy a csövön kifér. Persze mindkét ruhadarabot lehet úgy kombinálni, hogy ne úgy nézzünk ki, mint aki kutyasétáltatáshoz öltözött. Sajnos a tökéletes farmernadrágot nem csak megtalálni nehéz, hanem a pénztárcánkba is mélyen bele kell nyúlnunk, ha ki szeretnénk fizetni: általában mindenhol 10 ezer forint körül lehet farmert kapni. Persze azért akadnak kivételek, amelyek erősítik a szabályt. Hasonlóan borsos áruk van a kardigánoknak is, pedig biztos, hogy csupa műszál, akril az összes. A Bershkában például öt forint híján 14 ezerbe került a felpróbált darab, a New Yorkerben ugyanez volt a helyzet, furcsa módon az egyébként drágább Zarában találtunk egyet 5595 forintért, igaz, az előző kettőhöz képes csak jelzésértékű volt, derékig ért és kapucnija sem volt.

Bershka: farmer - 9995 Ft, sárga kabát - 13995 Ft vagy meleg kardigán 13995 Ft, összesen: 23990 Ft

H&M: póló - 2490 Ft, farmer - 9990 Ft, összesen: 12480 Ft

New Yorker: póló - 3490 Ft, farmer - 9990 Ft, összesen: 13480 Ft

vagy leggings - 2990 Ft, kígyómintás ing - 4690 Ft és zakó - 9990 Ft, összesen 17670 Ft

Zara: nadrág - 8995 Ft, póló - 3595 Ft, összesen: 12590 Ft (plusz steppelt kabát - 17990 Ft)

4. Mozgásra fel!

Csak azért, mert beköszöntött az ősz, hamarosan itt a tél, nem jelenti azt, hogy innentől a kanapé lesz a törzshelyünk (már akinek), hisz egyre többen vannak azok a nők, aki nemcsak a bikiniszezonra szeretnének tökéletes alakot, hanem az ünnepekre is (újévkor a kanapén henyélőknek meg jöhet az újabb fogadkozás). Szóval mozogni hidegben is ajánlott, és a legtöbb mozgásformához (no meg a kanapén pusztuláshoz) a divatüzletekben is be lehet szerezni a divatos cuccokat: cicanadrág és póló mindenhol van, elvétve még melegítőnadrág és felső is. Szinte mindenhol lehet kapni egyszerű, egyszínű darabokat is, de aki inkább virágos vagy egyéb mintával díszített cicanadrágban izzadna edzője szavaira, az is mindenhol találhat magának kellően feltűnő darabokat. Persze indián mintás leggingsben, a mellünkön feszülő pingvinnel nehezebb elsunnyogni a feladatokat...

Bershka: atléta - 1395 Ft, pulóver - 2595 Ft , cicanadrág - 2995 Ft, összesen:  6985 Ft

H&M: tréningfelső - 5990 Ft, nadrág - 5990 Ft, összesen: 11980 Ft

New Yorker: póló - 2990, cicanadrág - 3490 Ft, összesen: 6480 Ft

Zara: tréningnadrág - 4595 Ft

5. Hadd szóljon!

Minden boltban vannak erős túlkapások, mindenhol legalább egyszer felkiáltottunk, WTF, szóval nem árt kritikus szemmel nézelődni: a Bershkában például egész sok súlyos darab van, feltűnően színes, nyomott mintás, csillámos, furcsa anyagú és előnytelen szabású pólókból van egy rahedli, de a legdurvább a vékony, műanyag, vörös nadrág (kék színben is kapható), ami emberen nem áll jól... A New Yorkerben is akadnak érdekes ruhák (na jó, nem akadnak, hanem dömping van...), no meg a H&M-ben, ahol néha azt is végig kell gondolni, hogy az adott darab szoknya, vagy felső-e. A Zara TRF részlegén pedig tök jó jelmezek vannak, tetőtől-talpig beöltözhetünk farsangra ocelotnak vagy párducnak. Lenne munkája az ízlésrendőrségnek.

Bershka: póló - 4995 Ft, műbőr nadrág - 6995 Ft, összesen: 11990 Ft

H&M: felső - 8990 Ft, szoknya - 6990 Ft, összesen: 15980 Ft

New Yorker: póló - 2990Ft, cicandrág - 3990 Ft, összesen: 6980 Ft

Zara: nadrág - 9995 Ft, kabát - 19995 Ft, összesen: 29990 Ft

Végkövetkeztetés:

A legolcsóbban a Bershkában öltözhetünk irodistának, legigényesebben a Zarában, a mi kedvenc irodai darabunk a New Yorkeres, mustársárga nadrág lett. Visszafogott randiruhát legolcsóbban a New Yorkerben láttunk, de a legnagyobb választék a H&M-ben volt, és az ottani árak is elfogadhatóak: a mi kedvencünk a 8990 forintos fekete ruha. Laza göncöket a Bershkában és a New Yorkbern érdemes keresni, tréninget a H&M-ben: mi imádtuk a szürke plüss szabadidőruhát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra