A tökéletes szőrmemellényt kerestük, elbuktunk

A szőrme ismét divatba jött, szerencsére nem csak az igazi, hanem a mű is, és most már nem csak kabát vagy sapka készül belőle. Ez persze nem segít azon, aki a tökéletes szőrmemellényt keresi. Végigjártuk a Váci utcát az aktuális Szent Grál után kutatva. A választék igen impozáns színben, fazonban is, de így is üres kézzel tértünk haza.

A divatüzletek vállfáit, polcait elárasztották a szőrméből, illetve műszőrméből készült holmik. Jó, ez nem csoda, lassan itt a tél, és a divatbemutatók alapján is számítani lehetett az óriási dömpingre. És nem, most már nem csak kabát, mellény és sapka készül állatokból és bundájuk utánzatából. Ott van például Alexander Wang szőrös napszemüvege vagy Joseph Altuzzarra szandálja, illetve a tömérdek márkás táska – többek közt az Emporio Armani, a Chanel, a Gucci, a Miu Miu és a Louis Vuitton is előrukkolt ilyen darabokkal. Mi persze nem vágytunk semmi extrára, amikor nekivágtunk a Váci utcai üzleteknek, csak szerettük volna megtalálni a tökéletes szőrmemellényt. Hogy ennek mik az ismérvei: ne kövérítsen, ugyanis ezek a ruhadarabok képesek erre, nem is kis mértékben, illetve megfelelő hosszúságú legyen, ugyanis nem mindegy, hogy a mellény optikailag éppen hol vágja ketté a testet, főleg ha nem vagyunk olyan magasak, mint a modellek általában.

Nos, a választékra alapvetően nem volt panasz, bárhova is tértünk be, pár perc alatt sikerült feltérképezni a Bershka, a H&M, a New Yorker és a Zara kínálatát. Van minden, ami egy szőrmemániásnak ingere: táska, kabát, cipő és persze sok-sok mellény. A többségük persze műszőrméből készül, amit állatbarátként nagyon helyeslünk. Persze nem néz ki olyan jól, nem olyan a tapintása, csomósodik, arról nem is beszélve, hogy igazi porfogó, aminek köszönhetően egyikünk szinte végigtüsszögte a kommandózást. Igen, kommandózás, emiatt lettek ilyen minőségűek a képek. Szeretjük a Polyvore-t, de a körképezés egy olyan veszélyes sport, amire néha igenis szükségünk van.

Elsőként a Bershkába tértünk be, ahol rögtön belebotlottunk egy nagyon puha, nagyon rövid szőrrel borított kardigánba, amely pár forint híján 10 ezer forintba kerül, de borzasztó rosszul állt rajtunk, szóval inkább ottmaradt a vállfán. Kis keresgélés után ráleltünk a mellényre, amit nem lehet összecipzárazni, sem gombolni (tehát mérsékelten praktikus), de legalább szép nagy gallérja van és 12995 forint. Ez jó is lett volna, de sajnos - mint a legtöbb mellény - főleg derékban rakott ránk plusz 5 kilót, és hosszú volt (miheztartás végett: próbaalanyunk 160 centi és 52 kiló. Egy 165 centis embernek a legtöbb mellény már valószínűleg jó). Ha valaki teljes felsőtestét szőrmébe szeretné borítani, akkor ötezer forinttal többet kell leperkálnia egy kabátért, és máris félig kész az orosz üzletember felesége-jelmez: bár csak poénból próbáltuk fel a hosszú szőrű, extravagáns darabot, mégis ez állt mind közül legjobban. Ettől függetlenül otthagytuk, mert szinte már hallottuk is, hogy röhögnek a munkahelyen a borzasztó trendi Csubakka-jelmezünkön.

Ha önnek tetszik, csak az ára túl borsos, akkor irány a H&M, ahol 12900 forintért vásárolható meg a Bershka-kabát mása. A New Yorkerben ennél is barátibbak az árak, és van fekete mellény, amely a széles pamutpasszék miatt nem kövérít, csak a derekat nem melegíti. Van viszont kapucnis, barna szőrcsoda is, az praktikus, de medvét csinál belőlünk, ez van. Előbbi 9990 forint, utóbbi 11990.

A Zarában találtunk olyan darabokat, amelyek biztosan szőrméből készültek. Ha valaki laikus, akkor az árakból mindenképpen meg tudja állapítani, hogy melyik az igazi (45000 forintnál drágább) és melyik a mű (20000 forintnál olcsóbb). A legolcsóbb mellény itt 13995 forintba került, ez egy műirhával kevert műszőr megoldás volt. Jól is nézett ki, praktikus is volt, csak a szőre csomósodott. Ha nagyon nem találunk mást, a leárazásokon lehet, hogy visszamegyünk érte. A karácsonyi vásárhoz ajánlott fehér-piros mellényt 17995 forintért viszont meghagyjuk önöknek. Ebben az árban már lehet kapni egy rövid kabátot is, kicsit drágábban meg hosszabbat (19995 forint), de az párducmintás. Ezzel a találattal zártuk le a körképet, amelyen persze nem találtuk meg a tökéletes szőrmemellényt, nem baj, ezt a ruhadarabot meghagyjuk Kate Mossnak.

Mustra