Hatalmas gyémántok és love story - Liz Taylor férjeket és ékszereket gyűjtött

Mostanra legendássá váltak azok az ékszerek, amelyeket Liz Taylor a férjeitől kapott. A legismertebbek mégis azok, amelyeket Richard Burton ajándékozott feleségének. Mindezeket a darabokat még idén elárverezik. Pazar ékszerek sora: szörnyülködj velünk!

„Nem próbálok úgy tenni, mintha átlagos háziasszony lennék” – vallotta be egyszer Elizabeth Taylor, és a 7 férj – akiket élete során elfogyasztott – nem is bánt vele úgy, mintha az lenne. Az együtt töltött évek során lenyűgöző ékszerekkel halmozták el a színésznőt, amelyek közül több Liz Taylor legértékesebb vagyontárgyai közé sorolt be. A Christie's aukciósház idén ősszel kiállítást és aukciót rendez az idén márciusban elhunyt színésznő ékszereiből (és ruháiból), ahol szép számmal mutatnak be olyan darabokat is, amelyeket Taylor Richard Burtontől kapott – a férfitól, akihez kétszer is hozzáment –, köztük a hírhedt Elizabeth Taylor-gyémántot.

Bár a színésznővel kapcsolatban leginkább filmjeit, a férfiakat és a jótékonykodást szeretik emlegetni, Liz Taylor neve elválaszthatatlanul összeforrt a túlméretezett gyémántokkal és ékszerekkel. A hamarosan aukcióra bocsátandó darabok közül ezek a legemblematikusabbak – körülbelül 30 millió dollár összértékben – és persze a mögöttük rejlő love story-k.

Élete szerelme

Liz Taylor harmadik férje, Mike Todd 1957 augusztusában ajándékozta feleségének ezt a rubinokból és gyémántokból álló kollekciót - Todd volt az egyetlen férje, akitől nem vált el. A színésznő egyszer azt mondta: élete három legnagyobb szerelme Mike Todd, Richard Burton és az ékszerei. Todd 1958-ban egy tragikus repülőgép-szerencsétlenségben halt meg, Taylor pedig nem sokkal később közeli kapcsolatba került egykori férje nős, legjobb barátjával, Eddie Fisherrel, aki nagy sajtóvisszhang mellett a következő férj lett.

Burton-féle eljegyzési gyűrűk

Bár 7 férje volt, a filmtörténet legendás párjai közé csak Richard Burtonnel vonult be a színésznő. Kapcsolatuk szenvedélyfaktorát jól érzékelteti, hogy kétszer házasodtak össze, először azután, hogy a hatvanas évek elején nagy megbotránkozást keltve egymásba szerettek a Kleopátra forgatásán. A hamarosan árverésre kerülő eljegyzési gyűrűk értékét körülbelül 6000-8000 dollárra becsülik.

Karácsonyi meglepetés

Ezt a 8,24 karátos, gyémántokkal körülvett rubingyűrűt 1968 karácsonyán kapta Richard Burtontől. Az ékszer kissé hasonlít Kate Middleton eljegyzési gyűrűjére, 1,5 millió dollárra becsülik. Ti felírnátok a karácsonyi kívánságlistátokra?

Az Elizabeth Taylor-gyémánt

Burton (naná, hogy megint ő) 1968-ban ajándékozta ezt a később legendássá vált, hatalmas, 33 karátos gyémántgyűrűt a feleségének, ami körülbelül 3,5 millió dollárt ér. A férfi, aki az ékszert kiszállította a párnak, elmesélte, hogy Taylor egy nagyot káromkodott, amikor meglátta a gyűrűt, aztán akkora csókot adott a férjének, hogy leverték a dívány melletti asztali lámpát. A színésznő közben azt kiáltozta, mennyire tetszik neki a gyűrű: „ó, Richard, imádom, imádom!”

Az ultimate Valentin-napi ajándék

Tekintettel férje méregdrága ajándékaira, Liz Taylor valószínűleg minden évben nagy lelkesedéssel várhatta az ünnepeket. '69 februárjában ezt a La Pérégrina elnevezésű Cartier-nyakláncot kapta, amelyen tökéletesen szimmetrikus gyöngyök vannak. 3 millióra becsülik. Szerintetek? Jobb, mint egy plüss-szív?

A Ping-Pong Gyémánt

Valószínűleg nem sok nő büszkélkedhet azzal, hogy gyémántgyűrűt kapott egy ping-pong-játszma megnyeréséért. Richard Burton 1970 körül ezzel az indokkal ajándékozta ezt a három gyémántból álló ékszert feleségének.

Egy elkeserítő születésnap is lehet szép

Liz Taylor kissé maga alatt volt a 40. születésnapján, 1972-ben. Férje egyszerre két értékes lánccal próbálta meg felvidítani álmai nőjét: a Taj Mahal Gyémánttal, amelyet arany-rubin Cartier-lánc tart (500 ezer dollár) és egy zafír-gyémánt medállal, ami jelenleg 800 ezer dollárt ér. A szülinapos ezután egy ideig biztos nem bánkódott a negyedik x-en.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek