5 olcsó tipp, hogy jól nézz ki a főszezonban

Néhány ezer forintból látványos, nyári optikai tuningra lehet szert tenni, legalábbis olvasónk, Judit szerint. Futáshoz személyi edző appot ajánl, a hajra pedig drága balzsamok helyett egy házi, hennás-tojásos pakolást. A spéci napbarnító is megfontolandó, de csak saját felelősségre ajánljuk.

A barátnőimmel rendszeresen összeülünk egy kávéra, és az élet nagy dolgai mellett persze azt is megbeszéljük, ki milyen praktikát vet be annak érdekében, hogy a nyáron a legjobb formáját hozza. Összegyűjtöttem néhány jó kis tippet.

1. A jó alakért: személyi edző-app

Az első természetesen a fogyással kapcsolatos. Nem arról szeretnék írni, hogy milyen módszerekkel lehet ledobni a kilókat, vagy milyen csodaszer segít. Egy biztos, aki hosszútávon tartani szeretné a formáját, annak mozognia kell. Én személy szerint a futásra esküszöm, ami valljuk be, elég unalmas.

Azonban nemrég felfedeztem valamit, ami egy kicsit segít érdekesebbé tenni ezt a monoton mozgásfajtát. Ez a dolog nem más, mint ingyenes program, melynek Cardiotrainer a neve. No, de nézzük, mit is csinál ez a program. Ma már egyre több nőnek van okostelefonja, de a technika adta lehetőségeket csak kevesen használják ki. Ezt a programot le lehet töltetni a telefonra, ami a beépített GPS segítségével méri, hány métert fut az ember, sőt, a térképen azt is mutatja, hol. Beállítható a kor, súly, hogy időre vagy távolságra szeretne az ember futni és még az is, hogy a futás alatt milyen zenéket játsszon le.

Amiért igazán szeretem az, hogy 2-3 percenként közli velem, hogy hány kilométert, vagy éppen mennyi időt futottam le eddig és milyen az átlagsebességem stb. Olyan érzés, mintha egy edzőm lenne, aki mellettem fut, és időről időre tájékoztat és „bíztat”. Nekem Android-os telefonom van, sok hasonló program van például iPhone-ra is, ilyen a Runstatic. Tégy egy próbát, sokkal nagyobb élményt nyújt így a futás.

2. A fehérebb fogakért: matrica

A lányok közül ezt próbáltuk ki a legtöbben, és mindegyikőnknek bevált: ugyan nem teljesen ingyenes, de viszonylag olcsó. Ez egy fogfehérítő matrica, amelyre az interneten találtam rá. Nekem is az egyik ismerősöm ajánlotta, aki az USA-ban akadt rá. Azért szeretjük, mert olcsón és gyorsan jó eredményt lehet elérni vele, és ráadásul nagyon egyszerű a használata. Tulajdonképpen egy vékony műanyag matrica, amin fogfehérítő anyag van. Naponta kétszer fel kell ragasztani a fogakra 30 percre, de nem olyan zavaró, mert átlátszó, és még beszélni is lehet közben. A végén meg csak le kell venni és kidobni. Ahogy mondani szokták, a Google a barátod, csak írd be, hogy fogfehérítő matrica és meg fogod találni, 5-6000 Ft körül meg tudod rendelni.

3. A barna bőrért, de csak bátraknak

Ez a praktikus ötlet azoknak szól, akik kénytelenek a nyár nagy részét a munkahelyükön tölteni és így nem nagyon látszik a bőrük színén, hogy milyen évszak is van valójában. Én utoljára úgy 10 éve próbáltam ki önbarnító krémet és hát nem voltam elragadtatva a hatásától.

Ám úgy tűnik, az elmúlt években sokat fejlődtek az ilyen készítmények, mert a múltkor Zsuzsi barátnőm vett egyet és tényleg szép, egyenletes barna lett a bőre. Az önbarnító krémek hatóanyaga a dihidroxi-aceton, amely a bőr legfelső, elszarusodott rétegét színezi be kémiai úton. Előnye, hogy a nappal és a szoláriummal szemben nem jár a bőr számára UV-terheléssel, így annak későbbi káros hatásait is elkerülhetők. Azonban nagyon oda kell figyelni, hogy a krémeket egyenletesen oszlassuk el.

Emellett érdemes egy alapos testradírozást beiktatni az önbarnítók felvitele előtt, ugyanis mivel a színezőanyag az elszarusodott területeken jobban kifejti hatását, az elhalt sejtek egyenetlen eloszlása miatt az elért eredmény foltos lehet. Többféle barnító készítményt lehet kapni, pár száz forinttól egészen több ezerig. A barátnőm az interneten rendelte, az ára sem volt vészes, kb. 900 Ft-ba került.

4. Az ápolt körmökért: sablon

Nem muszáj egyből a körmöshöz rohannod, hiszen egy kis odafigyeléssel és előrelátással te is profi munkát végezhetsz otthon. Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz pénzt költeni arra, hogy profi szakember díszítse körmeidet, akkor használj sablont. Gréti barátnőm - aki igazán kétbalkezes - szokta így festeni a körmét.

Kétfélét is használ, az egyik a körömmatrica, amit talán mindenki ismer, a másik, ami legalábbis nekem új, egy sablonként működő matrica. Fel kell ragasztani a körömre, átlakozni körömlakkal, majd le lehet húzni a sablont, a tökéletes minta pedig ott marad. Senki nem mondja meg, hogy nem körmös festette fel. Még egy jópofa dolgot használ, de mivel ezt nehéz elmagyarázni inkább mellékelek egy képet, amin láthatóak azok a kis minták, amiket felragaszt a körmére és máris sokat dobott a köröm kinézetén. A fent leírtak mindegyike kapható drogériában vagy meg lehet rendelni a neten pár száz forintért. Egy kis guglizással ez is könnyen megtalálható, ára 500-1000 Ft

5. A selymesebb hajért: házi hennás pakolás

A forró nyári levegőtől vagy a fertőtlenítőszerekkel teli strandvíztől a haj töredezetté, színtelenné és fakóvá válhat. Sokunk drogériákban vásárol drága hajápoló készítményeket, pedig az otthon, házilag elkészített pakolások sokkal olcsóbbak, sőt bizonyos esetekben hatásosabbnak is bizonyulnak.

A legújabb őrület – melyről ugyancsak egyik barátnőmtől hallottam - a hennás pakolás. A hennakrémet kevés aludttejjel, egy tojással és citromlével össze kell keverni, a kapott keveréket pedig balzsamként használjuk a frissen mosott hajra. A pakolást 45 perc hatóidő után mossuk le. A növényi alapanyagú henna mellesleg hajfestésre is kiváló. A henna por a neten megrendelhető, ára kb. 1000-1500 Ft.

Szerző: Tóth Judit

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek