Halhatatlan szerelem a kriptából: 5 extrém esküvő

A víz alatti igenhez nem kell profi békaembernek lenni, ugyanis profi búvárok készítik fel az ifjú párt a nagy merülésre. Ha a víz fölé vágyunk, jelentkezhetünk ejtőernyős esküvőre, ám ha sem az ég, sem a víz nem elég, ajánljuk a jéghotelt, ahol örök hűséget fogadhatsz egy mulandó jégtemplomban, vagy a kripta hűvösében mondhatod ki a boldogítót, egy Gothic esküvő keretében, csontváz tanúkkal.

1. A víz alatti igenhez nem kell búvárnak lenned

Az első víz alatti esküvőt 1997-ben tartották, de mára minden évben visszatérő Valentin napi különlegességnek számít Thaiföldön és Balin. 2005-ben került sor a legnagyobb víz alatti esküvőre, ami ezzel be is került a Guinness Rekordok könyvébe: akkor 110 pár kelt egybe egyszerre, 12 méteres mélységben. A téma leginkább Bali és Thaiföld vizeire koncentrálódik, talán az idilli környezet miatt.

Fotó: Nemo's great uncle
Fotó: Nemo's great uncle

Bali legalább 50 éve a házasságkötések és nászutak kedvelt célpontja. A látogatókat a trópusi éghajlat és a misztikus hangulat vonzza leginkább. Az ifjú pár számos víz alatti helyszín közül választhat. A víz alatti igenhez nem kell búvárnak lenni, ugyanis profi búvárok készítik fel a vállalkozó párt az eseményre. A szertartást merüléspróba előzi meg, hogy minden tökéletes legyen. A szervezők biztosítják a vízálló papot és a 2 tanút is. Hogy az igen a víz alatt, vagy felett hangzik el, nem tudni, valószínűleg búvár kézjelzésekkel történik: a feltartott hüvelykujj igent jelent, míg a lefelé fordított nemet.

2. Érted kiugranék egy repülőből is

Egy ejtőernyős esküvőnek nem is olyan vészes az ára: komplett esküvői csomagok már 1299 dollártól elérhetők a Las Vegas Skydiving Weddings oldalán. Ha a pár még soha nem ugrott, bele kell számítani a felkészítő időt is. A szervezők személyre szabott esküvői csomagokat kínálnak, hogy minden igénynek megfeleljenek. Mivel az anyóst nem szerencsés kilökdösni egy repülőből, lehet választani olyan csomagot is, ahol a ceremónia a kifutópályán zajlik, és utána következik csak a felszállás, majd a nagy ugrás.

Fotó: Pete Plounsbury
Fotó: Pete Plounsbury

A merészebbek ég és föld között is egybekelhetnek - ebben az esetben külön, ugrásra szakosodott papot is biztosítanak. Egy ilyen élmény valóban felejthetetlen, főként, ha közben végig az járt a fejedben, vajon időben ki fog-e nyílni majd az ernyő.

3. Fagyos igenért  Lappföldig utazz

A világ minden tájáról érkeznek párok a svédországi Jukkasjärvi-ba, hogy fagyos körülmények közt örök hűséget esküdjenek egymásnak. A szállodához tartozó jégtemplomban a kereszteléstől az esküvőkig minden volt már. A Torne folyó partján álló jégkomplexum misztikus látvánnyal emeli az esküvő fényét: a szobák és a lakosztályok több mint 100 vendég elhelyezését garantálják, a jégbárban pedig jégpohárral koccinthatunk az ifjú párra.

Fotó: S J Pinkney
Fotó: S J Pinkney

Mivel a jég kiváló szigetelő, senki sem fog fagyoskodni a ceremónia alatt. Az áttetsző falakat színes fénnyel világítják meg, így hamar rájövünk, milyen lehet az élet egy neonreklám belsejében. A nászéjszaka is maradandó élmény lesz, hiszen minden lakosztály egyedi tervezésű és az egész épülettel együtt múlandó: a szálloda minden évben elolvad, majd újjászületik. Minden építésénél zsűri választja ki azt az 50 jégszobrászt, aki majd megteremti a szálloda új arcát. Szóval, itt az örök hűség egy múlandó templomban. Kell ennél több?

4. Lehoznám neked a csillagokat: Star Trek esküvő

Ez a fajta esküvő már nincs több száz fényévnyire, csak Vegasig kell repülnünk. A USS Enterprise hajóhídján ferengi és klingon tanúk jelenlétében kimondani az igent, valóban galaktikus élmény. A vőlegény és a menyasszony a csillagflotta egyenruháját viselheti a ceremónia alatt, de bármelyik flottán kívüli szereplő esküvőjét megeleveníthetik. A szertartáshoz a filmsorozat valamennyi karakterének jelmeze elérhető.

Fotó: Life.com
Fotó: Life.com

Ennél az opciónál is különböző csomagok közül lehet választani. Minden csomaghoz jár a Szövetség logós esküvői torta. Ma már nem csak elhízott, pattanásos fanatikusoknak szól az ajánlat, hiszen a téma ma már igen menő: a Star Trek Wedding Chapel-t a Las Vegas Review Journal megválasztotta a Legjobb Esküvői kápolnának 2005-ben. A szertartás természetesen nem az űrben történik, csupán egy hotel termét építik át a kis űrkadétok. A lagzi már a Quark bárban zajlik, de ez nem minden csomagban van benne. Ha valaki a Star Wars-ért rajong, szintén kimondhatja az igent, az Erő áldásával, és ehhez csak kicsit kell átépíteni a helyszínt.

5. A legsötétebb esküvő: Gothic weddings

A bizarr esküvők iránt csak az utóbbi pár évben mutatkozott hatalmas érdeklődés, amelynek oka részben az újdonság iránti vágyakozásban, illetve a rossz lagzis élményekben keresendők. Orlandóban egyre népszerűbb a szintén hagyománytörő Gothic esküvő. Ez a klasszikus esküvők negatívja. Aki a kuriózumokra vadászik, megtalálta a legeredetibbet, ugyanis a Gothic esküvőket csak egyetlen erre szakosodott felszentelt lelkész, HalloweenBob celebrálhatja.

Fotó: img.izismile.com
Fotó: img.izismile.com

Ez az esküvői élmény nem csak a halhatatlan szerelmet fejezi ki, de azt is üzeni, hogy egy esküvőnek nem kell mindig szűziesnek és idegesítően fehérnek lennie. Az alkalomra számos démoni karakter közül választhatunk, akiknek a ruháját, maszkját, protézisét használni kívánjuk az igenhez. Az ifjú pár egy régi Cadillac halottaskocsin érkezik, majd azon is távozik. A násznép pedig hátborzongató ajándékok közül választhat HalloweenBob webshopjában. Mivel erre a formabontó célra nehéz kápolnát találni, az esküvői helyszínek igen változatosak: rendelkezésre áll kripta, kerthelyiség, kirándulóhajó vagy hőlégballon is. Minden garantált, hogy az ifjú pár békében nyugodjon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra