Dögös vagy nem? Hódít a feszes farmerleggins

Ha a farmer anyagból készült cicanadrág a feszes farmerek és a leggings szerelemgyereke, akkor a farmer mintázatú, nejlon leggings mostohagyerek ebben a családban. Sokak szerint kínos és érthetetlen, hibrid ruhadarab. Mit gondolsz a jegginsről?

A leggings olyan állatfajta az öltözékek világában, aminek évről évre végtelen számú mutációja jelenik meg. Rendellenes mutációk és jól sikerült példányok egyaránt felbukkanak. Hogy mi számít evolúciós tévútnak, arról viszont megoszlanak a vélemények.

Evolúciós tévút a jeggins?

A farmerleggins, vagyis a jeggings talán még a férfiaknak szánt leggingsnél is szélsőségesebb véleményeket vált ki - ezért vált a farmer leggings a love or hate szavazások örök kedvencévé.

A leggings önmagában az egyik legvitatottabb kellék - van, aki csak sínadrág alá hajlandó felvenni, sízoknival kombinálva és következetesen lábfejnélküli harisnyának nevezi. Van, akiről egész évben nem lehet levakarni - ez utóbbiakat két típusba sorolhatjuk, a merészek vállalják a feneküket, a másik csoport a leggingset úgy kezeli, mintha harisnya lenne - vagy épp csak egy fokkal bátrabban, de mindig viszonylagos takarásban tartja a fenekét.

Ez utóbbi csoport átfedésben van azokkal, akik szeretik a meztelen combjukat jótékony textilek védelmében tudni, és ehhez nem feltétlenül áll összefüggésben a feladott narancsbőr elleni küzdelemmel. Főleg, hogy egy harisnya vastagságú leggings nemhogy elfedi, hanem kiemeli a kis gödröket és dudorokat. Sokan vékonyabbnak érzik magukat leggingsben, pedig egy-egy óvatlan színválasztással végül sokkal rosszabbul járhatunk. Egyszer valaki egy buli késői, őszinte pillanatában odaállt elém és közölte velem, hogy a neonsárga leggingset sürgősen felejtsem el. De mi a helyzet a jeggings-szel?

Szerinted szexi a jeggings?

A farmer és a leggins szerelemgyereke

Ha a farmer anyagból készült leggings a slim fazonú, feszes farmerek és a leggings szerelemgyereke, akkor a farmer mintázatú, nejlon leggings mostohagyerek ebben a családban. Persze, van aki vonzódik a mostohákhoz és mostohagyerekekhez. A giccses, látványosan hamis, szemtelenül olcsó gesztusok minden valamire való hipszter ruhatárában visszatérő elemek. Egy nyomott farmer mintás, full műszálas leggings is lehet izgalmas megfelelő öltözék kontextusában. Nem határeset - vagy halálosan kínos, vagy szuper.

A másik kategória, a vékony farmer anyagból készült leggings – ami lényegében egy zseb, gomb és cipzár nélküli farmer, már nem ennyire veszélyes. Sokak szerint kínos és érthetetlen, hibrid ruhadarab, de...

Tartozom egy vallomással, nekem van és nagyon szeretem. Szürke, a bokáján cipzárral. A leggings-viselők kettes számú táborába tartozom, nem vállalom be a zseb nélküli farmer-feneket, hosszú kötött pulcsival vagy pólóval hordom és akárhogy tiltakoztam ellene, mégis az egyik leguniverzálisabban használható darab lett a ruhatáramban. A hivatalos álláspontom, hogy teljesen érthető, hogy a leggings, jeggings és társai kifelé mennek, sőt már kint is vannak a divatból – valójában iszonyúan sajnálom.

Oszd meg másokkal is!
Mustra