Mindenki lehet nő: férfimodell nőként pózol

A mai androgün ikonok mellett sosem tűnt volna fel, hogy Jane Birkin színésznőt utánzó modell valójában férfi. A fotósorozat célja nem a megbotránkoztatás, hanem csak a színésznő legszebb éveinek a felidézése.

Felix Branch férfimodell nőként pózol a Candy magazin új sorozatában, amelynek a célja közel sem a konzervatív tömegek megbotránkoztatása, hanem hogy Jane Birkin színésznő előtt tisztelegjen. A képeket Leon Mark készítette, a hasonlóság pedig a színésznő és az őt utánzó modellfiú közt valóban figyelemre méltó.

Három férj, három lány

Jane Birkin a hatvanas évek filmiparának izgalmas jelensége. A Nagyítás című Antonioni- filmben tűnt fel, filmes pályafutása mellett a magánélete is kalandos volt. Háromszor volt férjnél, elsőként John Barry zeneszerzőnek, majd Serge Gainsbourg énekesnek, ezt követően Jacques Doillon filmrendezőnek fogadott örök hűséget, és mindhárom férfitól született egy lánya. A színésznő a szexuális forradalom és az úgynevezett lázadó ifjúság nagykövete lett, amikor Gainsbourggal 1968-ban felvették az eredetileg Brigitte Bardot-nak írt Je t'aimme című dalt, amelyet a szabadossága miatt több európai országban betiltottak.

Stílusikonként nem futott be nagy pályát, a francia Hermés divatházat ihlette meg csupán, így tervezték meg a Birkin Baget.

Az egynemű lény erős volt

Azzal, hogy Felix Branch a színésznő legszebb éveit idézte a divatsorozatban, ismét több nemzetközi divatblogon elővették a slágert: az androgün divatirányzatot.

Ha az egészet meg szeretnénk érteni, vissza kellene nyúlnunk az ókori mítoszokhoz, ahol az embert eredetileg egynemű lényként gondolták el. Miután így hatalmas erővel rendelkezett, amelyet az istenek megirigyeltek, kettévágták az embert, hogy gyengítsék. Így lett az emberből férfi és nő.

Valószínűleg nagyon kevesen vannak, akiknek a hatalmas erő jutna eszébe, ha egy androgün modellt látnak a kifutón, manapság a beteges külsejű, vékony, nemi jellegeket látszólag nélkülöző modellekre használjuk a kifejezést

A leginkább felkapott androgün ikonok a szupermodell Agyness Deyn, és Freya Beha Erichsen, a feltörekvő Chloe Memisevic, valamint a Tokio Hotel énekese, Bill Kaulitz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek