Ön-styling: Keressük a nyár legszínesebb nőit!

Végigtekintve ruhatáramon, szinte csak virágos, és tarka maxiruháim vannak: imádom ezeket, idén a rózsaminta a szerelmem - mondta szerkesztőnk, Hajni a WAMP-pal közös, második fotózásunkon. Most Etno Sikk kategóriában várjuk a legjobb szetteket. Öltözzetek, fotózzatok ti is!

A Hairben megénekelt, a tudatot felszabadító Vízöntő korszak sokak szerint régen eljött már, van, aki szerint még várnunk kell, a divatban mindenesetre hódít az irányzat, hogy légy felszabadult. A nyári szezon sortjai, és mintás, virágos, laza kánikularuhái, maxiruhái és minden mennyiségben viselhető ékszerei éppen erről szólnak. Ezért is választottuk a WAMP-pal közös ön-styling akciónkban most ez Etno Sikket.

Várjuk a legjobb szetteket!

Egy hónappal ezelőtt hirdettük meg három fordulós pályázatunkat minden olvasónak. Elsőként Fesztivál Sikkkategóriában, most pedig  Etno Sikk kategóriában várjuk a legjobb szetteket. Látogassatok el a negyedik születésnapját ünneplő, július 25-i WAMP-ra, az Erzsébet térre a saját, laza, virágos, letisztult etno-, vagy hippi szerelésetekben, vagy pedig gyűjtsétek össze a vásáron kapható designer ruhák és kiegészítők közül azokat, amelyeket szívesen felvennétek, és készítsetek egy fotót magatokról. A fotót elküldhetitek a palyazat@wamp.hu-ra.

A fotóitok egy galériába kerülnek a Facebookon, ahol szeptember 5-ig like-olással lehet szavazni a legjobb képekre. A legtöbb like-ot /szavazatot kapott styling egy 50.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amelyet válogatott WAMP-os tervezőknél vásárolhat le 2010 végéig.

Ismét a szerkesztőségünk tagjai modellkedtek

Ahogyan egy hónapja, az első ön-styling műveletünkkor, most is kipróbáltuk, a megadott stílusban milyen szetteket tudunk összeválogatni a WAMP-on. A szerkesztőségünk három tagja modellként szerepelt, a KREA Kortárs Művészeti iskola stylist szakos hallgatója, Kurucz Zsuzsa pedig segített a helyszínen összeállítani a legjobb cuccokat. A ruhák kiválasztása közben derült ki, hogy például a Kultúr és Spirit rovatunk szerkesztője, Hajni teljesen stílusazonos.

„Eddig soha nem jutott eszembe, hogy az öltözködésemre az etno címkét illesszem, azt gondoltam, fényévekre vagyok ettől a stílustól. Mondjuk már nyár elején gyanakodnom kellett volna kicsit, amikor - végigtekintve ruhatáramon - szinte csak virágos, és tarka maxiruhák mosolyogtak rám. Imádom ezeket, idén a rózsaminta a szerelmem, bár ez az érzés szintén váratlanul ért” – mondta a Dívány második ön-stylist akciója után.

Alapdarab: korallszínű virág

Hajni tehát a saját ruhájában maradt, csak ékszereket és kiegészítőket kapott: lila hajpántot, karperecet és bogyós fülbevalót. Hajnival ellentétben divatújságírónk, Imola nem szokott etno stílusban öltözni, általában nem visel nagyon színes és mintás ruhákat, ezért is érdekelte, milyen lesz az a szett, amit a stylist neki szán. Saját alapdarabja egy korallszínű selyemvirág volt, amelyet a hajában viselt. Amikor Kurucz Zsuzsi megérzetett a vásáron összeválogatott ruhákkal, Imola már sejtette, melyik lesz a kedvence.

„Rögtön lecsaptam a szürke felsőre, mert csak minimális minta volt rajta. Egy ideje nagyon megszerettem a bővebb szabású pólókat és a denevérujjat, ami biciklizés közben ventilál is – azért ez nem hátrány a kánikulában. A játszós sort is bejött, idén nyáron a csíkos a kedvencem minden mennyiségben. A nyaklánc megmérettetett és dekoratívnak találtatott, csak a merevsége volt kicsit furcsa.”

A barackszínű sort merészebb

Mint az az összeállított ruhákból is kiderült, stylistunk szerint az etno stílusba nemcsak a mintás és virágos ruhák passzolnak, hanem például egy merészebb, barackszínű sort is – ami egyébként a nyár slágerdarabja. Címlapszerkesztőnk, Andi épp ezért nem hagyományos etno szettet kapott, a kiegészítői és táskája viszont egyértelműen sugallták a népművészeti jelleget.

„Stylistunktól egy szürke pamut, pillangó ujjú, a test vonalát jól hangsúlyozó felsőt kaptam, és imádtam. A könnyed, lágy esésű anyag, a nyakrésznél láncszerű csavarással megoldott díszítés ötletesen kiemelte egyszerűségéből”- mondta Andi, majd a nadrágjára tért rá. „A barackszínű sort már merészebb téma. Egy vékony, arányos vonalvezetésű, akár néhány centis sarokkal megtámogatott szandálos lábon kifejezetten előnyös lehet egy ilyen aprócska nadrág.”

Andi a kiegészítőkre külön kitért. „A romantikus, folklór elemekkel díszített táska mellett, három nyaklánc, két karkötő, egy pár fülbevaló, és egy közepes méretű- külön személyes kedvencem volt- köves gyűrű kellett ahhoz, hogy etno-kompatibilissé tegyük a kinézetet, még ha azok kifejezetten élénk színekben is pompáztak, amit ráadásul nem bántam.”

Arra a kérdésünkre, hogy milyen alkalmakra vennék fel ezek az összeállítások, modelljeink az válaszolták, mivel lenge darabok, mindenhol szívesen hordanák, ahol csak irtják a szúnyogokat.

Készüljetek a következő fordulókra!

Augusztus második vasárnapján szintén várjuk a WAMP-on a lelkes önstylistokat. Augusztus 29-én a Hardcore sikk kategóriában összeállított remekműveiteket fotózzátok le! A vasárnapi design vásárok előtt néhány nappal ismét megmutatjuk a saját összeállításainkat, amelyeket Kurucz Zsuzsa stylist hallgató gyűjt össze nekünk. A cuccokat Dívány szerkesztőségének rotálódó tagjai viselik majd, tehát a zenei szakújságíróink és diéta specialistáink is modellek lesznek még.

Suck Right!: www.suckright.co.hu

Zoe Phobic: www.zoephobic.com

Ács Magdolna: www.meel.ch

Polonszky Tünde: www.polonszky.eu (showroom - 1053 Bp. Henszlman I. u. 5 2/A)

Sárossy Zsuzsanna: www.sarossy.hu

Czok Ildi: czokildi@gmail.com

Vad Jutka: vadjutka.hu és vadjutka.etsy.com

Panyi Zsuzsi: www.panyizsuzsi.hu

Artista: www.artistafashion.com (showroom - 1088 Bp. Puskin u. 19)

Mátrai Kriszta: http://www.crixdesign.hu/

Bata Orsolya: www.borsdesign.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra