Felnőtt egy generáció, amelyik Londonban, Milánóban New Yorkban a divatfotózás élvonalában van – az ő munkáikat mutatják be a Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérő programjaként.

cikk-tious-rovid

A tavalyi, határnyitást bemutató téma után idén a hazai divatfotózást választották a márciusban megrendezendő Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérő kiállításának témájául. A sajtófotó pályázat eredményhirdetésére szervezett sajtótájékoztató után László Ágnes kommunikációs vezetőt kérdeztük a Divat világa a fotográfiában – tegnap és ma anyagáról.

"A múlt századtól napjainkig azoknak a fotóriportereknek a munkáit szeretnénk bemutatni, akik a divatfotózásban világhírűek lettek. Igazából itthon nem is tudják széles körben, hogy felnőtt egy fotóriporter generáció, amelyik most harminc év körüli, és Londonban, Milánóban,  vagy épp New Yorkban az élvonalban van a divatfotózásban." Neveket egyelőre hiába kérdeztünk, a kiállításhoz most válogatják még a képeket. "Azokat a klasszikus divatfotókat is be szeretnénk mutatni, amelyeket igazából elfeledtek már itthon."

Mustra