A punk királynő tervezi a legszűkebb farmerokat

Miután Vivienne Westwood rövid sortokat és szűk, skinny farmerokat kezdett tervezni, egyre biztosabb, hogy ez a fazon továbbra is divatban marad.

cikk-tious-rovid

vivienne-westwoodAmióta a punk királynőként becézett Vivienne Westwood megállapodott a Lee-vel egy közös farmer kollekció elkészítésérére, a divatszakemberek biztosra veszik, hogy a szűk farmerok még sokáig divatban maradnak. A tervezőnő ugyanis nem a hagyományos szabásban gondolkozik, inkább nagyon rövid sortokban és szűk, skinny nadrágokban, amelyekről néhányan úgy nyilatkoztak, hamarosan kimennek a divatból. Ami Westwood  színvilágát illeti, az indigókék szín mellett az ezüst, arany és vörösréz metál lesz a meghatározó a kollekcióban. A farmerokat forintra átszámítva 20-60 ezerért lehet majd kapni. 

A tervezőnő a hetvenes években kezdte a punk mozgalom kötelező elemeit a ruhatervei közt szerepeltetni, mivel elmondása szerint nem tudta elviselni a hagyományos utcai ruhák látványát. Sex nevű üzletében tépett és szaggatott, valamint szexista jelszavakkal díszített  ruhákat árult, kedvenc ékszere a biztosítótű volt. Ez a szemlélete első divatshow-ján, a ’81-es Pirates kollekcióban is tükröződött, majd későbbi kollekcióiban az általa nagyra tisztelt trash elemeket az angol szabóságok precíz szabásvonalaival és igényes anyagaival kezdte ötvözni. Egyik kedvenc, visszatérő témája a királynő, és ezt mindig sajátosan dolgozta fel, így nem meglepő, hogy Jane Austen regényeinek a megfilmesítésekor nem őt szokták felkérni jelmeztervezőnek. A már letűnt punk mozgalom elemei időről-időre visszatérnek a divatba, ezek a tervezőnőnél a klasszikus divatot jelentik. 

 

cikk-tipus-linkek

Nagy dög vagyok, és nagyon élvezem

Ez a mondat bizonyára már jó párszor elhagyta Beth Ditto érzékire mázolt ajkait – a koncertjein nem mindennapi bájait meztelenre vetkőztető énekesnő néhány napja saját ruhakollekcióval büszkélkedhet az Evansnél.