Utolsó napjait éli a Victoria's Secret? Újabb modellek vallottak a sanyargatásról

GettyImages-156004862

Egyre dagad a Victoria's Secret körüli botrány, ugyanis mind több modell számol be arról, hogy hogyan sanyargatták őket azért, hogy minél vékonyabbra koplalják magukat. A márka hírnevét nyilvánvalóan továbbra is rontják a modellek beszámolói.

Az egyik legújabb ilyen vallomás Erin Heathertonhoz köthető, aki 2010 és 2013 között dolgozott a cégnek. A fiatal nő elmondása szerint betartotta a fehérnemű-óriás által támasztott szabályokat, amely egyébként táplálkozási szakértőt rendelt a modellekhez, aki állítólag étvágycsökkentő szereket és hormoninjekciókat írt fel neki, hogy „lefogyjon″.

Naponta kaptam egy injekciót a gyomorba – fogalmazott a Fallen Angel nevű podcastben – amely kifejezetten a Victoria’s Secret cég kellemetlen ügyeivel foglalkozik.

Hétfőn, október 25-én pedig Selita Ebanks szólalt meg E! Entertainment-nek, miután 2005 és 2008 között együttműködött a márkával. Ő arról beszélt, hogy ez a három év teljesen megváltoztatta az életét – számolt be róla a Newsin24.

Van egy kódex, amit követni kell. Meg kell tartani a tökéletes méretet, ami természetellenes, az anyatermészet ellen nem lehet harcolni. Ez olyasmi, aminek nem lenne szabad megtörténnie. Nagyon nehéz vele együtt élni” – magyarázta Selita Ebanks.

A több hasonló vallomás miatt sokan gondolták azt, hogy hamarosan elérkeznek a Victoria's Secret utolsó napjai, azonban a cég úgy döntött, változtat a nőkhöz  való hozzáállásán, legalábbis ezt kommunikálják a fogyasztók felé. Június 16-án bejelentették, hogy nem sanyargatják tovább a modelleket, majd felkértek egy olyan nőkből álló testületet, amely „a pozitív változás iránti közös szenvedélyüket osztja”, hogy vegyenek részt a márka fejlesztésében.

Köztük van a szudáni-ausztrál modell és aktivista Adut Akech, az amerikai futballista és aktivista Megan Rapinoe, valamint a transznemű modell és aktivista, Valentina Sampaio.

Erin Heatherton.
Erin Heatherton.Kevin Kane / Getty Images Hungary

Ez persze lehet egy jól bevált marketingfogás is, de a tényen nem változtat, miszerint egyre több modell beszél arról, hogyan kellett sanyargatnia saját magát, hogy megfeleljen az elvárásoknak, ami nem a Victoria's Secret irányába billenti a mérleget. 

Nem biztos, hogy könnyű lesz meggyőzni a vásárlókat, hogy a Victoria's Secret mellett tegyék le a voksukat, hiszen senki nem akarja tehénnek érezni magát reggelente, amikor felveszi a kedvenc fehérneműjét, arról nem beszélve, hogy talán maradt még valami ezen a világon a nők egymás iránti szolidaritásából, ami valljuk be, megnyugtató. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra