Idegesít, hogy állandóan belealszol a kedvenc filmjeidbe? Ez a megoldás

GettyImages-1396325697

Ha te is az a típus vagy, akit gyakran elnyom az álom a tévé előtt, szükséged lehet ezekre a tippekre, hogy elkerüljön az alvás a következő streamingmaraton alatt!

Nagyon vártad, hogy kedvenc sorozatod következő évadjának epizódjai végre felkerüljenek az internetre, bekészíted a kedvenc rágcsádat és innivalódat, kényelmesen elhelyezkedsz a kanapén… 

majd arra ébredsz, hogy éjjel kettő van, a nyakad fáj, a szád kiszáradt, és az első tíz perc eseményeit is alig tudod felidézni…

Ismerős a helyzet?

Tippek elalvásmentes tévézéshez

Egy fárasztó munkanap után bizony megeshet az ilyesmi, de nemcsak az általános kialvatlanság eredményezheti azt, hogy belealszol kedvenc műsorodba. Ha már idegesít, hogy nem tudsz végignézni egy háromnegyed órás műsort sem, próbáld ki ezeket a tippeket: segíthetnek a problémádon!

Az elalvásmentes tévézés egyik alapvetése, hogy időnként le kell állítani a filmet, hogy megmozgasd a tagjaid
Az elalvásmentes tévézés egyik alapvetése, hogy időnként le kell állítani a filmet, hogy megmozgasd a tagjaidStefano Madrigali / Getty Images Hungary

Ne alkoholt válassz innivalóul

Ha belegondolsz, egyáltalán nem meglepő, hogy amikor fáradtan leülsz a sötétben filmet vagy sorozatot nézni, a kanapé kellemesen húz magához, a melegben majd leragadnak a pilláid, ráadásul nem is mozogsz. Minek ezt tetézni az alkohol szintén álmosító hatásával?

Ne terheld a gyomrod

A kajakóma jelensége mindenki számára ismerős: ha még munka közben is elpilledsz, miután bevágtál egy hamburgermenüt, mit vársz, mi fog történni esti filmezés közben? 

Ilyenkorra ne nehéz, zsíros, a gyomrot megterhelő, laktató falatokat válassz – már csak azért sem, mert ha későn eszed tele magad, rosszabbul fogsz aludni,

és egyébként sem egészséges egy ilyen éjszakai kajamaraton. Inkább valami könnyedebb snacket válassz, például sajtfalatkákat egy kis gyümölccsel vagy magvakkal. Így kisebb az esélye annak, hogy a túlzottan teli hasad miatt aludj el.

Ne a kedvenc szundikálóhelyeden nézz sorozatot

Ha gyakran előfordul, hogy a kanapédon sziesztázol egyet, lehet, hogy a tested olyannyira megszokja ezt a helyzetet, hogy amint leülsz, készül is pihenési üzemmódba helyezni magát. Ha mindenképp meg akarod nézni azt a sorozatepizódot, ülj székre fotel vagy kanapé helyett, vagy várd ki, amíg nem vagy annyira fáradt, hogy azonnal elaludj a kanapén.

Az ágyban semmiképp ne tévézz

Az alvásszakértők szerint az ágy az alvás és a szex helye kellene, hogy maradjon: itt ne nézz sorozatot. Ha rosszul alszol, és emiatt kezdesz az ágyban is filmeket nézni, azzal még ronthatsz is a helyzeten, tested még jobban összezavarodik azzal kapcsolatosan, hogy mégis mit kellene tennie akkor, amikor lefekszel.

Profi tipp: ne pizzát válassz, rágcsálj valami könnyedebbet, például magvakat!
Profi tipp: ne pizzát válassz, rágcsálj valami könnyedebbet, például magvakat!Julio Ricco / Getty Images Hungary

Vedd figyelembe, mennyit aludtál előző éjjel

Ha nagyon rossz volt az éjszakád bármilyen okból is, jobb egész egyszerűen elhalasztani a tévézést egy későbbi időpontra. A szakértők szerint garantált, hogy fél óránál többet nem bírsz, ha már a főcím alatt is ásítozol – joggal.

Tartsd a közelben a távirányítót

Ha mindenképp el akarod kerülni az elalvást, akkor időnként egy kis fizikai aktivitással rázhatod fel magad, ehhez pedig szükséged lehet a távirányítóra is. Nem elég az, ha kimész a mosdóba: ezen túl is

állítsd le néha a filmet és sétálj egy picit, igyál valamit vagy kapj be egy-két falatot.

Mosd meg a kezed, az arcod, így garantáltan tovább fenn tudsz maradni.

Ha semmi sem megy, add meg magad az álomnak

A végtelenségig azonban nem érdemes húzni a dolgot: ha a tested úgy döntött, hogy mindenképp itt van a pihenés ideje, annak bizony oka van. Hallgass a szavára, és feküdj le – ha pedig nagyon gyakran előfordul veled, hogy belealszol kedvenc műsorodba, érdemes egy alváskivizsgálás útján elindulni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra