Itt a világ első nyál alapú terhességi tesztje, amit gyerekjáték használni

Salignostics-SaliStick-saliva-based-pregnancy-test-2022-illustra

A nyál alapú terhességi teszt jövőre válhat elérhetővé a boltokban.

A vizeletet több mint 3 ezer éve használják a terhesség megállapítására, a módszer azonban sok kényelmetlenséggel jár. Ezen igyekeznek változtatni a világ első nyál alapú terhességi tesztjének készítői, akik szerint az új termék – amely hasonló elven működik, mint a vizelet alapú teszt – 10 percen belül 95 százalékos pontosságú eredményt adhat.

Guy Krief, a terméket fejlesztő izraeli székhelyű Salignostics társalapítója azt mondta, a „SaliStick” lehetővé teszi a párok számára, hogy együtt élhessék át a teszt elvégzésének izgalmait. Ehhez csak szájba kell venni egy habvégű pálcát, majd beledugni egy műanyag csőbe, ahol végbemegy a biokémiai reakció.

Mind a vizelet, mind a nyál alapú tesztek a humán koriális gonadotropin (hCG) nevű terhességspecifikus hormon azonosításával működnek, amelyek segítenek felkészíteni a méhet a fejlődő embrió számára. Bár a vizelettel működő tesztek magasabb, 99 százalékos pontossággal bírnak, az új termék fejlesztői abban bíznak, hogy első, 95 százalékos eredményüket a jövőben sikerülhet tovább finomítani.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra