Kilenc ok, amiért a nők nem akarnak szexelni

GettyImages-1343904771
Olvasási idő kb. 3 perc

Elég sok oka lehet annak, hogy a nők nem akarnak szexelni, kezdve azzal, hogy túlhajszoltak, azon át, hogy a pasijuk meghízott, a menopauzáig. A legtöbb probléma azonban – amint arra cikkünk is rávilágít – a bizalom hiányából ered.

A nőknek szex közben néha nehéz tökéletesen ellazulniuk, így nem érzik magukat biztonságban – különösen gyakran előfordul ez akkor, ha volt már a múltban rossz tapasztalatuk.

Jacqui Olliver arra specializálódott, hogy segítsen férfiaknak és nőknek szexuális problémáik megoldásában, beleértve a korai magömlést, a merevedési zavarokat és az orgazmus képtelenségét. Tőle szemezgettünk most néhány tippet arról, hogy milyen okai lehetnek annak, hogy a nők nem kívánják a szexet. 

1. Nincs orgazmusa, vagy csak ritkán

Csak a nők egyharmada jut egykönnyen az orgazmushoz, és a nők 80 százaléka nem tud orgazmust elérni közösülés közben. Képzeld el, hogy egy életen át képtelen vagy orgazmusra. Kívánnád ez esetben a szexet?

2. Nem valami jó a partner technikája

Ez valójában hozzájárulhat ahhoz, hogy egy nő ne jusson el a csúcsra. Az orgazmus különös összpontosítást igényel egy nőtől, és ha a partnere szexuális technikájából hiányzik a finomság, a csalódást keltő technikájának állandó elemzése képtelenné teszi az orgazmusra.

3. Egészségügyi problémái vannak

Ezek az alkalmi fejfájástól a havivérzésen át a súlyosabb egészségügyi állapotokig terjedhetnek, amelyek elveszik az energiát minden mástól. Érdemes ilyenkor segítséget kérni, vagy a partnernek támogatni a szenvedő felet. 

4. Nem vagy túl jó fej vele

Az érzelmi intimitás elég sokat számít a nők nagy részének. Ha jobban érdekel a kocsid, a barkácsolás, a Netflix vagy a videójátékok, miközben elvárod, hogy legyen meleg étel, tiszta ruha, és folyamatosan takarítson utánad, a spontán szex garantáltan a menü aljára kerül.

5. Túlhajszoltnak és alulfizetettnek érzi magát

Ha egy nő úgy érzi, alulértékelik, nincs motivációja a szexre. Sokan érzik úgy, hogy túlterheltek a munka, a házastársi és a családi kötelezettségek miatt. Lehet, hogy párod nem mond ezzel kapcsolatban semmit, de ha túlterheltnek érzi magát, bizony a szex az utolsó dolog, amire gondol.

GettyImages-1202463037
zoranm / Getty Images Hungary

6. Gyermekei minden idejét és energiáját elveszik

Nyilvánvaló, hogy sok férfi szexuálisan elhanyagoltnak érzi magát, miután gyermeke születik. A valóság az, hogy a kisgyermekeket folyamatosan figyelni kell, ami rendkívül megterheli a mentális és érzelmi, valamint a fizikai tartalékokat. Ha a gyerekek felnőttek, és még mindig nem érdekli párodat a szex, akkor ennek más oka is lehet.

7. Szexuális problémáid vannak

A legtöbb nőnek érzelmi beteljesülésre van szüksége ahhoz, hogy ragaszkodjon a szexhez. Amikor egy férfi elveszti az irányítást szexualitása felett, és sűrűn előfordul gyenge erekció, vagy nem bírja túl sokáig a szexet, a nő érzelmileg eltávolodik. 

8. Nem érzi magát vonzónak

Sok nő, aki felszedett néhány kilót, zavarba jön a teste miatt, ezért taszítja a gondolat, hogy szex közben meg kell mutatnia testét. Próbáljatok meg esetleg együtt edzeni, hogy fittnek és szexinek érezhesse magát, miközben minőségi időt töltötök egymással. 

9. Klimaxol 

Ez lehet valós vagy elképzelt dolog is, de a lényeg, hogy nem kívánja a szexet. Akárhogy is, ki kell várnod, hogy mi a helyzet. Mondd el neki, hogy mennyire szexinek találod, és mennyire felizgat, de ne vidd túlzásba, ugyanakkor légy türelmes vele. Sok nő visszanyerheti érdeklődését a szex iránt a menopauza után, ha úgy érzi, partnere érzelmileg, fizikailag és szexuálisan is támogatja.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek