Ha nem tudod megcsinálni ezt a mozdulatot, hat éven belül meghalhatsz, állítja egy orvos

GettyImages-1387047458

Újra a figyelem központjába került az a rugalmasságot is mérő teszt, amely egy 2012-es kutatás alapján azt állította, hogy képes a halál időpontját megjósolni.

Az NBC News orvosi munkatársa, dr. Natalie Azar szerint létezik egy mozdulatsor, ami tesztként alkalmazható, kvázi „az egészség közvetett markereként”. Egy televíziós műsorban kijelentette, hogy a gyakorlat még azt is megjósolhatja, hogy mennyi van hátra az életedből.

Teszteld a rugalmasságodat te is!

Az „üléstől az állásig teszt” néven ismert mozdulat látszólag egyszerű – bár amióta a TikTok felkapta, sok egészen mókás kritika érte ezt az állítást. A teszt lényege, hogy álló helyzetből, keresztbe tett lábbal leülsz, majd megpróbálsz ebből a helyzetből felállni. 

@allieseabock wellllllllll… lmk if you can do it #challange #fyp #trending #viralvideo #momtalk #situpchallenge #heartchallenge ♬ Revisando El Celu - HCTM

Egy 2012-es tanulmány azt állította, hogy a teszt az 51 és 80 év közötti emberek halálozásának előrejelzője lehet. „A tanulmány szerint az alacsony pontszámot elérő embereket hétszer nagyobb eséllyel fenyegeti a halál a következő hat évben” – magyarázta dr. Azar. De hamar hozzátette, hogy a tesztet nem szabad félreérteni.

A tévéfelvétel persze kisvártatva felkerült a TikTokra is, ahol felhasználók ezrei próbálták ki a tesztet magukon, változatos kudarcos eredményekkel.

A kommentárok közül szemezgetve, az ember a saját gondolatait hallja a fejében:

„Én még a földre sem tudok méltóságteljesen lelüni, az akkor mennyi lesz, 3 év?”

„Megcsináltam” – viccelődött egy másik kommentelő, majd így folytatta: „De azt hiszem, hat évet elvett az életemből a vesződés.”

Az orvos fő célja persze az volt, hogy kihangsúlyozza üzenetét: „Ahogy öregszünk, sok időt töltünk azzal, hogy a szív- és érrendszeri egészségről és az aerob fittségről beszélünk, de az egyensúlyérzék, a rugalmasság, hajlékonyság is nagyon fontos.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra