Megundorodsz a népszerű, olcsó ételtől, ha meglátod, milyen mikroszkóp alatt

GettyImages-1281991789 (3)
Olvasási idő kb. 2 perc

Amiről nem tudunk, az nem fáj, mégis jobb tisztában lennünk azzal, mit viszünk a szervezetünkbe. Ez fájni fog, de érdemes tudni.

Az Európai Unió szakemberei is megfogalmazták az élelmiszeripar higiéniai kondíciói kapcsán: bármennyire is igyekszünk, az összes biztonsági törekvés ellenére is

kizárt teljesen ellenőrzött és 100%-ig biztonságos alapanyagokból, makulátlan körülmények között előállított élelmiszerekben bíznunk,

ha nem a magunk által megtermelt friss zöldségünket fogyasztjuk, hanem bolti termékekre hagyatkozunk.

Félelmetes mikroszkóp alá tenni, amit megeszünk

Márpedig a mai rohanó világunkban a kész termékek vásárlását kizárni szinte kizárt. Így marad a csalfa remény, hogy a felkavaró képsorokon látható jelenet nem általános jelenség, hanem egyedi és izolált eset.

Amúgy a felvételen vizsgált élelmiszer eredetéről semmit sem tudunk. Mindazonáltal, aki jobban szeret két lábbal a realitás talaján járni, az inkább tartózkodjon, amennyire csak lehet, az ultrafeldolgozott, tartósított, csomagolt élelmiszeripari termékek megvásárlásától, de leginkább az olyan országok előregyártott élelmiszereinek fogyasztásától, ahol a hazainál megengedőbbek az élelmiszer-biztonsági előírások.

Ha szeretnéd megelőzni, hogy romlott zöldséget vásárolj a boltban, bevásárlás előtt tanulmányozd ezt a korábbi cikkünket, sokat segíthet.

Vedd meg fél áron a Dívány első könyvét!

A Dívány újságírói által felkutatott történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket.

Tekintsd meg a kötetet, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek