Az Európai Unió szakemberei is megfogalmazták az élelmiszeripar higiéniai kondíciói kapcsán: bármennyire is igyekszünk, az összes biztonsági törekvés ellenére is
kizárt teljesen ellenőrzött és 100%-ig biztonságos alapanyagokból, makulátlan körülmények között előállított élelmiszerekben bíznunk,
ha nem a magunk által megtermelt friss zöldségünket fogyasztjuk, hanem bolti termékekre hagyatkozunk.
Félelmetes mikroszkóp alá tenni, amit megeszünk
Márpedig a mai rohanó világunkban a kész termékek vásárlását kizárni szinte kizárt. Így marad a csalfa remény, hogy a felkavaró képsorokon látható jelenet nem általános jelenség, hanem egyedi és izolált eset.
Amúgy a felvételen vizsgált élelmiszer eredetéről semmit sem tudunk. Mindazonáltal, aki jobban szeret két lábbal a realitás talaján járni, az inkább tartózkodjon, amennyire csak lehet, az ultrafeldolgozott, tartósított, csomagolt élelmiszeripari termékek megvásárlásától, de leginkább az olyan országok előregyártott élelmiszereinek fogyasztásától, ahol a hazainál megengedőbbek az élelmiszer-biztonsági előírások.
Ha szeretnéd megelőzni, hogy romlott zöldséget vásárolj a boltban, bevásárlás előtt tanulmányozd ezt a korábbi cikkünket, sokat segíthet.

Vedd meg fél áron a Dívány első könyvét!
A Dívány újságírói által felkutatott történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket.
Tekintsd meg a kötetet, kattints ide!
hirdetés