Kate Middleton véresre vert arcával kampányolnak a családon belüli erőszak ellen

GettyImages-1353296724

Cambridge hercegnőjének, Kate Middletonnak zúzódásokkal és hegekkel borított arcát ragasztják a buszmegállókra a családon belüli erőszakra figyelmeztető kampány részeként.

Kisebb felháborodást váltott ki Kate Middleton képe, amelyen úgy néz ki, mintha családon belüli erőszak áldozata lenne. Arcán lila zúzódások, a szeme alatt pedig számos friss heg látható.

A plakátokat a milánói és spanyolországi buszmegállókban tették ki, illetve épületekre függesztették fel. A hercegnő egyike azoknak a híres nőknek, akiknek a fotóját Alexsandro Palombo olasz művész szerkesztette meg. Ráadásul minden képhez írtak még egy-egy üzenetet is, ha a képek alapból valamiért nem tűnnének elég sokkolónak. 

A plakátokon látható még Angela Merkel, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője, Kamala Harris amerikai alelnök és Letizia spanyol királynő is. A hatás kedvéért mindegyik képen piros-fehér felirat olvasható.

A Sun azt írja, hogy a kampányról a Kensington Palotával nem egyeztettek. 

Instagram-bejegyzésében Palombo úgy fogalmaz, fel akarja hívni a figyelmet a politika rossz válaszaira a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, és szeretne rávilágítani a védelmi rendszer hatástalanságára.

„Miért jelentse egy nő az erőszakot, ha a bejelentés után nem védik meg az intézmények, majd emiatt meghal?″ – fogalmaz, és hozzáteszi, hogy nem érti, hogy a bántalmazás áldozatai ezek után miért hinnének bármilyen intézményben.

Nem kellett sokat várni, lecsapott a népharag a kampány megálmodójára, amiért a képeket az említett nők beleegyezése nélkül használta fel. Egy hozzászólásban valaki azt írta: „Mi lenne, ha olyan nők képeit használná fel a kampányához, akiknek ténylegesen el kellett szenvedniük ilyesmit."

Egy másik megjegyezte: „Nem vagy vicces, ne használd fel olyan nők képeit, akik arra nem adtak engedélyt."

A hercegné képviselőit megkeresték, hogy kommentálják a kampányt, de válasz egyelőre nem érkezett.

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra