A dédi immunerősítő, rákmegelőző koktélja, amelyet az orvosok is dicsérnek

GettyImages-823666154

Egyszerű, nyers, finom. Daganatos betegség leküzdése után, de megelőző céllal és egyszerű immunerősítés céljából is érdemes kipróbálni.

Az alma és a cékla jótékony hatásai széles körben ismertek. Az almában előforduló antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, ezáltal erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatással rendelkeznek. A cékla gazdag vitamin- és ásványi anyagokban. Nyomelemei, vitaminja, valamint ásványi anyagai révén javítja a vérképet, jó antioxidáns hatású, és a 60-as évek elején fedezték fel, hogy a vörös színű festékanyaga (betain) segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket. 

A gyermekeim abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a nagymamám személyében van dédnagymamájuk. A dédi ráadásul nemcsak létezik, de korához képest friss, fitt és rendkívül aktív is. Mindezt pedig úgy produkálja, hogy 12 évvel ezelőtt megküzdött egy komoly daganatos megbetegedéssel is. Azóta a napi rutinja része az a nyers almás-céklás koktél, amelyet minden reggel összedob magának, és az orvosok is dicsérik érte.

Íme, hogyan készül!

Hozzávalók

  • 100 g alma
  • 100 g cékla
  • almaecet - ízlés szerint
  • méz - ízlés szerint
Az alma és a cékla együtt még inkább rákmegelőző és immunerősítő hatású
Az alma és a cékla együtt még inkább rákmegelőző és immunerősítő hatásúMaskaRad / Getty Images Hungary

Elkészítés

Dédi az azonos mennyiségű almát és céklát aprólyukú reszelőn átreszeli (mindig a céklával kezdi). Ezután a reszeléket összekeveri, ízlése és a napi hangulata szerint tesz hozzá némi almaecetet és mézet, majd az egész koktélt nyersen elfogyasztja.

Ha valakinek úgy jobban tetszik, kevés vízzel össze is turmixolhatja, és smoothie-ként megihatja.

A fogyasztása a napi szinten ajánlott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra