18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hiába szexelsz többet, nem leszel tőle boldogabb: ennyiszer kéne összebújnotok

GettyImages-641570146

Te mennyire hiszel a statisztikai adatoknak, ha szexről van szó? Eláruljuk, általában nem jó ötlet összehasonlítani a saját szexuális életeteket azzal, amit a statisztikák másokról mondanak. Érdekesnek érdekes, hogy más párok milyen gyakran szexelnek, de ez sosem lehet igaz mindenkire. Ráadásul kiderült, hogy nem is az a boldogság kulcsa, ha például a heti három helyett naponta háromszor bújtok össze. Létezik akkor ideális mennyiségű szex?

Örök kérdés, hogy milyen gyakran „kell” a házaspároknak szexelni? Egy tanulmány szerint a húszas éveikben járó amerikai fiatalok évente körülbelül nyolcvanszor, vagy hetente többször szexelnek a párjukkal.

Heti egy lenne az ideális a boldogságért?

Egy korábbi vizsgálatban azt állapították meg, hogy bár a szex gyakorisága összefügg a boldogsággal, azok a párok, akik hetente többször szexelnek, semmivel sem boldogabbak, mint azok, akik hetente bújnak ágyba egymással.

A jó szex kulcsa a kommunikáció
A jó szex kulcsa a kommunikációskynesher / Getty Images Hungary

A tudomány szerint a heti egyszeri szex lehet az ideális.

De a legideálisabb az, ami neked és partnerednek is megfelel. Szakemberek szerint ha mind a ketten elégedettek vagytok a szexuális életetekkel, akkor nincs is miről beszélni. Ha nem, akkor viszont elő kell venni a kommunikációt, és javítani kell a problémán, akár kettesben, akár szexterapeuta segítségével.

A szex gyakorisága általában csökken az életkorral

A szex gyakorisága és a boldogság közötti összefüggést vizsgáló további kutatások megállapították, hogy a gyakoriság hetente egyszeri túllépése „a szex iránti vágy és a szex élvezetének csökkenéséhez vezethet”. Más szóval, a minőség legalább annyit számít, mint a mennyiség, tehát igenis létezik olyan, hogy túl sok a szex. Amikor a partnerek úgy érzik, hogy tisztelik egymást, akkor szexuálisan is elégedettek. 

Azok, akik szeretnének javítani a szexuális életükön, azt mondják, hogy több szerelmet és romantikát keresnek, több minőségi időt akarnak eltölteni a partnerükkel, de több szórakozásra és kevesebb stresszre is vágynak.

A szexkutatók szerint az elégedettség sokkal fontosabb a házasságban, mint a közösülés gyakorisága.

Mennyi az elég szex a párkapcsolatban?
Mennyi az elég szex a párkapcsolatban?bluebeat76 / Getty Images Hungary

Kevesebb megjátszott orgazmust

Egy frissebb kutatás a jobb szexuális kommunikációt össze is kötötte a nagyobb szexuális „jóléttel”, sőt, a kevesebb megjátszott orgazmussal is.

Azok a nők, akik a párkapcsolatukban továbbra is megjátszották az orgazmust, nagyobb valószínűséggel mutattak zavart, ha partnerükkel a szexről kellett beszélni.

Ugyanakkor a nők több mint fele számolt be arról, hogy szerettek volna kommunikálni párjukkal a szexről, de végül úgy döntöttek, hogy nem teszik meg. Ennek a leggyakoribb oka az, hogy nem akarták megbántani a partnerüket, és kifejezetten kínosan érzik magukat egy ilyen beszélgetés közben.

Jó szex: így csinálják mások

A szexuálisan elégedett párok viszont általában tágabban határozzák meg a szex fogalmát. Megértik, hogy többről van szó, mint egy egyszerű közösülés, és képesek tanulni egymástól. A tudás egyenlő lehet a szexuális boldogsággal.

A tudomány szerint a heti egyszeri szex lehet az ideális
A tudomány szerint a heti egyszeri szex lehet az ideálisTara Moore / Getty Images Hungary

Ha többet tudtok meg egymás erogén zónáiról, hogy mi az, ami megmozgatja a másikat, akkor új magasságokba emelhetitek a szexuális életeteket. De az is fontos, hogy rugalmasak maradjatok. A szexben nincs olyan, hogy „normális”. Mindenki mást szeret, más gyakorisággal. Az új technikák fokozhatják az érzéseket. A libidó és a prioritások idővel változhatnak, de azok a párok, akik továbbra is kíváncsiak és rugalmasak a szexuális szükségleteikben, általában jobban érzik magukat, ami így megnyitja az utat a teljesebb szexuális élet felé.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra