A hónaljkutya reneszánsza és a viselet apostolai

GettyImages-470280390
Olvasási idő kb. 1 perc

A messzi 1999-es évben történt, hogy Julia Roberts estélyi ruhában – mi ebben a fura, kérdezhetné az olvasó – és borotválatlan hónaljjal lépett a vörös szőnyegre. Utóbbi verte ki a biztosítékot, komoly indulatokat váltva ki a köznépből.

Később aztán azt mondta, ez nem kiállás volt valami mellett, vagy ellen, egyszerűen csak nem jutott eszébe, hogy rövid ujjú ruhát fog hordani, ahogy az sem, hogy lehet, hogy nem kellene integetnie, ha már így alakult, és egyébként ő is egy emberi lény. 

Akárhogy is, ezt követően egész komoly kis lavina indult el, mert sok más híresség úgy döntött, hogy márpedig bizony kiállnak a hónaljkutya mellett. 

A hónaljszőrről érdemes tudni, hogy védi testünket, akadályozza a baktériumokat abban, hogy elérjenek a bőrünkig és bejussanak a szervezetünkbe, emellett az izzadság elvezetésével a hő leadását is segítik. Nem haszontalan a megléte tehát.

Míg a női szőrtelenítés története hosszú – képzeld csak el, hogy anyáink még szőrösen mentek a strandra, és ez teljesen normálisnak számított akkoriban –, a női testszőr rejtélye meglehetősen egyszerű. A történet röviden annyi, hogy

az embereknek, tehát a nőknek is van testszőrük, és eldönthetik, mit akarnak vele kezdeni. Vagy éppen mit nem. 

Persze a szépségideáloknak való megfelelés némiképp megzavarta ezt az igazságot – árvízként mosta le a nők szőrét a testükről –, és a köztudatba egész alaposan beégett, hogy a nők szőre csúnya, tisztátalan és egyáltalán nem nőies. Szerencsére rengetegen tudják, hogy mindenkinek joga van akkora szőrrel élni, amekkorával csak szeretne, és ezalól a sztárok sem kivételek, úgyhogy mutatunk néhányat, akik rókaprém helyett inkább a sajátjukat hordják. 

A galériához kattints a képre!

Na most a kérdés, te hogy állsz a hónaljkutyával?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek