Ezeket a gyümölcsöket edd, ha fogyókúrázol

GettyImages-81714452

A friss, lédús és zamatos gyümölcsök egészségesek ugyan, de sajnos lassíthatják és megnehezíthetik a fogyókúrát. Annak érdekében, hogy semmiképpen ne kelljen lemondanunk róluk, ugyanakkor segítségünkre legyenek a testtömeg csökkentésben, okosan és tudatosan kell megválogatnunk, milyen gyümölcsöket fogyasztunk. Infografikán mutatjuk, melyek a legalacsonyabb szénhidráttartalmú gyümölcsök.

Gyakori tévhit, hogy amennyiben lecseréljük az egészségtelen és cukorral teli édességeket, csokikat, nassolnivalókat, és szimplán gyümölcsöket eszünk helyettük, elősegítjük a diétát és fogyni fogunk. Csakhogy ez sajnos nem ilyen egyszerű. 

A gyümölcsök tényleg szuper alternatívái az édességeknek, ha az egészséges táplálkozás a cél, ám ha a testtömegünk csökkentése is, akkor már más a helyzet.  

A gyümölcsökben megtalálható fruktóz egy összetett szénhidrátokból álló cukormolekula, amely sajnos számottevően befolyásolja a fogyókúránkat, sőt meg is nehezítheti a kilókkal vívott kitartó küzdelmünket. Amennyiben átgondolatlanul, mindenfajta tudatosság nélkül habzsoljuk a gyümölcsöket, ne csodálkozzunk, ha az idő előrehaladtával meg sem mozdul a mérleg nyelve. 

Azonban ha okosan, az alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök között keresgélünk és onnan választunk, kihasználhatjuk és a javunkra fordíthatjuk a gyümölcsök jótékony hatásait, például hogy csökkentik az édesség utáni vágyat, dugig vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, növelik a napi folyadékbevitelünket, frissítenek, finomak, jólesik a lelkünknek a fogyasztásuk, szépek és zamatosak – ugyanakkor nem zavarják meg a fogyókúránkat sem.

Lássuk hát a gyümölcsök szénhidráttartalmát a legalacsonyabbtól a legmagasabbig:

Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea
Tartalom: Werb Tímea dietetikus, Infografika: Horváth Andrea

*A cikk információi általános jellegűek, nem helyettesítik az egyéni dietetikai tanácsadást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra