Gyümölcsös italt hívnak vissza egy hipermarketből, nagy bajt okozhat, ha megiszod

GettyImages-1472627797
Olvasási idő kb. 2 perc

Az Auchan barack ízű saját márkás turmixán nem jelölték, hogy tejet is tartalmazhat, a magyar címek pontatlansága miatt visszahívják a gyümölcsös italt.

A nem megfelelő címke használata miatti visszahívás a vonalkódon a 3596710523702 számsort tartalmazó termékeket érinti.

Az érintett termék bármelyik Auchan áruházba visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

A tejfehérje-allergiásoknál tej fogyasztása esetén a következő panaszok léphetnek fel: csalánkiütés, ekcéma, hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányas, puffadás, fulladás, asztma és nyelvduzzanat, nagyon súlyos esetben akár gégevizenyő.

A gyümölcsös italé a harmadik visszahívás a héten

Az elmúlt napokban nem ez az egyetlen termékvisszahívás:

szintén címkehiba miatt kellett több Maggi gyártotta szósz visszahívásáról intézkednie a Nébihnek.

Ezeken a glutén jelenlétét nem jelölték, az érintett ízekkel, illetve sorozatszámokkal kapcsolatos részleteket elolvashatod ebben a cikkünkben.

Probléma merült fel konyhai eszközökkel kapcsolatosan is: az Alpina márkájú, már korábban is visszahívások által érintett termékcsalád újabb tagjairól derült ki, hogy rákkeltő anyagokat is tartalmaznak, ezért a vásárlás helyére viheti vissza mindenki azokat. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek