5 gyakori öltözködési hiba, ami még a férfiakat is öregíti

GettyImages-1023732384

A divat követése nem csak a nőket, sokszor a férfiakat is hatalmukba keríti. Ám vannak, akik a trendek hajszolása közben megfeledkeznek az idő múlásáról, és arról, hogy bizony sokkal jobban járnának, ha vállalnák a korukat, mint hogy eltitkolják azt. Ugyanis egy rosszul megválasztott ruhadarab nemcsak idősebbnek mutathatja, hanem akár nevetségessé is teheti viselőjét.

Hiába tudjuk, hogy az élet minden szakaszának megvan a maga jelentősége és szépsége, nagyon kevesen akarunk idősebbnek látszani a korunknál. Igaz ez az öltözködés során is. Egyre több férfi érdeklődik a divat iránt, és egyre többen öltözködnek már közülük stílusosan, mégis igen gyakran találkozunk olyan divat- és stílusbakikkal, melyek a középkorú férfiakat jóval idősebbnek mutatják a koruknál. 

Letűnt korok ruhadarabjaival van tele a szekrény

Tökéletes megnyilvánulásai ennek az olyan formális alkalmak, amikor a férfiaknak olyan ruhát kell viselniük, amit csak egy-egy alkalomra vesznek elő. Sokan csak ekkor szembesülnek azzal, hogy két számmal nagyobb a kabátjuk vagy az öltönynadrágjuk, a válltöméstől pedig úgy festenek, mintha egy baseballcsapat tagjai lennének, a zakó gombolása és a selyem nyakkendő pedig még a ’90-es évek Armani-stílusát idézi. Mindezek egyszerűen már nem divatosak.

A tíz évvel ezelőtt vásárolt öltönyök már divatjamúlt darabok, éppen ezért jelentősen öregítik a férfiakat
A tíz évvel ezelőtt vásárolt öltönyök már divatjamúlt darabok, éppen ezért jelentősen öregítik a férfiakatMirrorpix / Getty Images Hungary

A kellemetlen szituációk elkerülése érdekében célszerű legalább évente átnézni a gardróbot, és megszabadulni az ezeréves nyakkendőktől, vagy azoktól a zakóktól, amelyek már rég kimentek a divatból.

Felszaladt vagy elveszett néhány kiló 

Hiába a divatos ruhadarabok, ha valaki nem vesz tudomást arról, hogy az évek múlása nyomot hagyott a testalkatán is. A drasztikus súlygyarapodás miatt egészen másképp nézhet ki egy póló, egy ing vagy egy nadrág is. De az ellenkezője is ugyanígy igaz akkor, ha valaki veszít a kilókból és az izomzatából, amitől a teste korábban karcosnak tűnt.

A kilók gyarapodása is jó indok arra, hogy a férfiak is átnézzék a ruhásszekrényüket
A kilók gyarapodása is jó indok arra, hogy a férfiak is átnézzék a ruhásszekrényüketJustin Sullivan / Getty Images Hungary

Nemcsak azért, hogy ne váljunk nevetségessé, hanem azért is, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, jobban tesszük, ha az aktuális testalkatunknak megfelelő öltözéket választjuk, és nem olyat, amit jó pár évvel korábban viseltünk. Így sokkal kellemesebb és magabiztosabb lesz a megjelenésünk, és akár azt is elrejthetjük, amit nem szeretnénk megmutatni. 

Feltűnő ruhák viselése

A túl sok és élénk szín is azt a benyomást keltheti, hogy valaki fiatalabbnak akar látszani a koránál, ami azonban még öregebbé teszi. Az extrém divatos ruhák, a merész lime, rózsaszín és lila árnyalatú színek, valamint a túlzottan karcsú szabásvonalak jellemzően nem a középkorú férfiak tapasztalt érettségéhez és öntudatához passzolnak.

Az extrém ruhadarabok kifejezetten öregítenek egy bizonyos kor után
Az extrém ruhadarabok kifejezetten öregítenek egy bizonyos kor utánAnna Frank / Getty Images Hungary

Válasszunk inkább semleges textúrájú, visszafogottabb színű és klasszikus mintázatú ruhákat, melyek sokkal jobban kiállják az idő próbáját.

Egy rosszul megválasztott cipő is öregít

Ügyeljünk arra, hogy milyen kiegészítőt választunk, mert a nagyapós darabok szintén öregítenek, és így előnytelenek lehetnek. Ezek közül különösen a cipőkkel lehet probléma. Természetesen elfogadható, ha valaki a kényelmes viseletre törekszik, ám ez nem jelenti azt, hogy divatjamúltnak is kell lennie a lábbelinek. Kifejezetten rossz választás és öregít, ha szögletes orrú cipőt választunk, és nem kell miden helyzetben kényelmi cipőt viselni. 

Egy elegáns, bőrből készült lábbelit egy ideális talpbetét használatával kényelmessé tehetünk.

Viseltes kötött pulóverek

Egy jó minőségű kötött pulóver az elegáns és a sportos öltözékbe is jól beilleszthető. Ám ha már a pulcsi viseletes, kinyúlt, és megjelennek rajta a rasztásodó bolyhok, jobb megválni tőle. Mindez apróságnak tűnhet, mégis sokat hozzátesz a kinézetünkhöz.

A divatjamúlt, kibolyhosodott pulóvereket cseréljük inkább minőségi darabokra
A divatjamúlt, kibolyhosodott pulóvereket cseréljük inkább minőségi darabokraRyanJLane / Getty Images Hungary

Egy középkorú férfi is viselhet kötött ruhadarabot, de az csak akkor nem fogja öregíteni, ha valóban jó minőségű és stílusos.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra