Kiderült ugyanis, hogy bár a gyümölcsök egészségesek, nem mindegyiknek ugyanolyan előnyösek a tulajdonságai.
Egészségünk érdekében ezekből a gyümölcsökből fogyasszunk
Mindez egy, a különféle élelmiszerek tápanyag-, ásványianyag- és rosttartalmát vizsgáló kutatásból derült ki, amely szerint a világ legegészségesebb gyümölcse csak a 28. helyen végzett, és összesen csupán hat másik gyümölcs került fel a 41 élelmiszert tartalmazó listára.

A kutatók hangsúlyozták, annak, hogy a gyümölcsök nem a rangsor elején találhatók, elsősorban az az oka, hogy az élelmiszercsoport a bennük lévő kalóriaszámhoz képest kevesebb vitamint, rostot tartalmaz a vizsgált zöldségekhez képest. Éppen ezért sok gyümölcs még a vizsgálatba való bekerülési kritériumoknak sem felelt meg.
Ezek közül a világ legegészségesebb gyümölcse a 28. helyen álló, 100 grammjában 53 mg C-vitamint tartalmazó citrom lett, amely nagyon hasznos az immunrendszerünk számára, és szükséges a kollagéntermeléshez is. Emellett kalcium, magnézium, kálium és rost is van benne.
A második legegészségesebb gyümölcsnek az eper bizonyult. A 30. helyezést elért, folsabat, vasat, magnéziumot és kalciumot is tartalmazó harapnivaló érdekessége, hogy 100 grammonként 62 mg C-vitamint tartalmaz, vagyis többet, mint a citrusfélék.
A gyümölcsök közül a harmadik helyet a narancs foglalja el, ami nemcsak egy C-vitamin-bomba, de rengeteg kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz.
A negyedik a lime, az ötödik a grapefruit, a hatodik a szeder, míg a hetedik a fehér grapefruit lett.
E cikkünkből megtudhatod, melyik az a három népszerű étel, amit ha naponta fogyasztunk, csökkenthetjük a bélrák kockázatát.

Vedd meg fél áron a Dívány első könyvét!
A Dívány újságírói által felkutatott történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket.
Tekintsd meg a kötetet, kattints ide!
hirdetés