A háziorvos az édesítőszerek káros hatásaival kapcsolatos véleményét közösségi oldalán egy videóban is megosztotta.
Épp az ellenkező hatást érhetjük el az édesítőszer fogyasztásával
A doktornő szerint jobban járunk, ha édesítőszer helyett inkább kevés cukorral ízesítjük a kávénkat vagy a desszertjeinket, mert a cukor hatását legalább már pontosan ismerjük, és tudjuk, milyen következményekre számíthatunk.

A doktornő közösségi oldalán kifejtette, állítását arra alapozza, hogy az édesítőszerek inzulinszerű hatást, zsírtöbbletet és érszűkületet okozhatnak.
„Cukorbetegek vagy fogyókúrázók figyelmébe ajánlom, hogy a szorbitnak és az aszpartámnak, vagyis a mesterséges édesítőszereknek hasonló hatását figyelték meg, mint az inzulinnak. Tehát ugyanúgy az inzulinreceptorokra hatnak, ezáltal pedig érszűkületet fokozó hatásuk lehet” – hangsúlyozza dr. Mangó Gabriella, aki a fentiek okán azt tanácsolja, hogy inkább egy jó adaggal kevesebb cukrot, mint édesítőszert használjunk, hogy legyen egy kis édes íze az ételnek.
A fentiekből egyúttal az is következik, hogy ha valaki zéró üdítőt, vagyis nem cukorral, hanem édesítőszerrel ízesített italt fogyaszt, annak ugyanúgy inzulinmozgást fog észlelni a szervezete, ami akadályozza a zsírbontást.
Nemcsak az éhségtől, hanem attól is fájhat a fejünk, ha nem ügyelünk arra, hogy mit eszünk. Az alábbi cikkünkből megtudhatod, mire kell figyelned, hogy elkerüld a fejfájást.

Vedd meg fél áron a Dívány első könyvét!
A Dívány újságírói által felkutatott történetek fele a 20. század elejének Magyarországát idézi meg, a másik fele pedig a világ tucatnyi országából mutat be egészen különös eseteket.
Tekintsd meg a kötetet, kattints ide!
hirdetés