Hát ezért pisil edzés közben vizespalackokba Dwayne Johnson

GettyImages-1170001769

Dwayne Johnson, vagy talán ismertebb nevén, „A Szikla” komolyan veszi az edzést. Annyira, hogy nem hajlandó időt vesztegetni a fürdőszobai szünetekre.

Amíg a „vasparadicsomban” van – Iron Paradise a hely neve, ahova edzeni jár –, inkább az üres vizespalackokat használja folyóügyeinek intézésére, amint azt korábban kijelentette.

A 49 éves Johnson még egy 2017-es Instagram-videójában árulta el a szokatlan edzőtermi húzást, és a szemfüles megfigyelő azt is észrevehette, hogy a videóban egy ponton jól látható egy átlátszó sárga folyadékkal teli kulacs. „Épp most jöttem rá, hogy mindannyian most láttátok a nagy üveg pisit” – mondta Johnson a videóban. Ezt aztán az alábbiakkal kommentálta:

„Nézd, keményen nyomom, amikor edzek. Nincs időm kimenni a mosdóba. Találok egy üveget, belepisilek, és edzek tovább, mint egy állat.”

Később aztán tisztázta, hogy valóban 100 százalékig komolyan gondolja, hogy vizespalackokba végzi a dolgát, hiszen így hatékonyabb az edzése.

 „Nos, igen, a dolog valójában igaz, a kulacsaimba pisilek” – mondta Johnson. „De hadd adjak ennek kontextust, mert most mindenki azt találgatja, hogy ez mit jelent.”

A színész ugyanis szeretné, ha az emberek tudnák, gondosan ügyel arra, hogy az üvegeket, amikbe belepisil, és azokat az üvegeket, amelyekből vizet iszik, elkülönítve tartja. „Ezek csak olyan palackok, amelyeket már nem használok” – fűzte hozzá, és a telhetetlenek kedvéért kifejtette, hogy sok vizet iszik edzés közben, és az edzőtermek, ahova jár, súlyokkal és gépekkel vannak felszerelve, mellékhelyiség viszont nincs. 

„Igyekszem eléggé hidratálni magam, szóval sokat kell mosdóba járnom. Nem rettenetesen sokat, de minden edzés alatt párszor azért ki kell mennem a mosdóba. Szóval inkább használom az üveget” – mondta Johnson. 

Nem másodlagos szempont, hogy edzés közben igyekezzünk hidratáltak maradni, különösen akkor, ha Johnsonhoz hasonlóan elég keményen edzünk. A Self elmagyarázta, hogy a sejteknek vízre van szükségük ahhoz, hogy a tápanyagokat, például a zsírt energiává alakítsák, amely megerősíti az izmokat. A hidratáltság egyébként a vér mennyiségét is növeli, ami kulcsfontosságú a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez és a testhőmérséklet szabályozásához.

Ezért te sem akarsz kiszáradni edzés közben.

Ami azt illeti, hogy mennyi vizet igyunk meg a „vasparadicsomban”, nem kell túlgondolni a dolgot. Mindig jó ötlet szünetet tartani a víz kortyolásához, és a szakértők egyetértenek abban, hogy a szomjúság érzése a legjobb jelzője annak, hogy kezdesz kiszáradni. Így teljesen érthető, hogy edzés közben pisilni kell – amint a kreatív megoldások is a pisiszünetekre, amikor nincs elérhető fürdőszoba.

Oszd meg másokkal is!
Mustra