Kencék vagy botox? A sztárok elmondták, ők mire esküsznek

GettyImages-1323181023

A nők időtlen idők óta a legkülönbözőbb dolgokat próbálják bevetni a ráncok ellen. A gyógynövényes ránctalanító krémektől a hialuronsavas kozmetikai kezeléseken át a botoxig mindent – persze több-kevesebb sikerrel. Nézzük, milyen tapasztalatai vannak a sztároknak.

A botoxkezelés még a bőrgyógyászok körében is megosztó téma. Van, aki úgy gondolja, kifejezetten káros, hiszen a botox idegméreg, amely megbénítja az izmokat. Így kezelés után az arc elveszíti volumenét, és ez felgyorsítja az öregedés folyamatát. Másfelől sok bőrgyógyász támogatja a gyakorlatot, és úgy gondolja, hogy ha következetesen csinálják, akkor az arc hosszú távon fiatal maradhat. Jelentkezők mindenesetre, úgy tűnik, mindig is lesznek, hiszen évente több mint hatmillió botoxkezelést végeznek el világszerte.

Az amerikai Marie Claire összegyűjtötte azokat a sztárokat, akik a botoxra szavaztak.

Halle Berry úgy véli, a botox személyes ügy. „Azt hiszem, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Nem fogok arról prédikálni, hogy jó-e vagy rossz. Amivel nem értek egyet, az az, hogy fiatalok is csinálják.”

GettyImages-1347607756
Frazer Harrison / Getty Images Hungary

Sofía Vergara véleménye szerint ha boldogabbá és magabiztosabbá tesz, akkor miért ne botoxoljunk? „De azt is gondolom, hogy előtte alaposan tájékozódni kell, hogy tudd, mire számíthatsz. Például, hogy frissebbnek fogsz kinézni, de nem feltétlenül fiatalabbnak. Én nem akarok öregedni, de mit tehetnék? Ez természetes folyamat. Próbálom elegánsan csinálni.”

Cindy Crawford úgy fogalmazott: „Nem fogok hazudni magamnak. Egy bizonyos kor felett a krémek hatnak a bőr textúrájára, de a rugalmasság helyreállítása érdekében tényleg csak vitamininjekciókra, botoxra és kollagénre számíthatok.” Hozzátette, nagyon egyszerű, egészséges életet él, ami csodákra képes. Sok vizet iszik, odafigyel rá, hogy, mit eszik, és sportol is.

GettyImages-1204934820
Dimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

Brooke Shields azt mondta, kipróbálta a botoxot, de nem valószínű, hogy újra megtenné. Nem rajong a ráncaiért, de inkább lézeres kezelést szeretne a jövőben. Persze arra is vigyázna, ne úgy nézzen ki a végén, mint Joker.

„Én vagyok az utolsó, aki kipróbálta a botoxot, de végül én is megtettem” – nyilatkozta Pamela Anderson. „Szerintem jól jön néha egy kis karbantartás. Ezek olyan dolgok, amikkel felfrissíthetjük magunkat. Vannak, akik túl messzire mennek, én nem vagyok megszállott.”

És most nézzünk néhány sztárt, akik viszont inkább a természetességben hisznek.

Julianne Moore például nem hiszi, hogy a botoxtól jobban néznének ki az emberek. „Szerintem nagyon látszik, hogy valamit csináltak az arcukon, és ezt ösztönösen nem tartjuk vonzónak.”

Penélope Cruz is közelebb jár már az ötvenhez, mint a negyvenhez, de mosolyogva vállalja a mögötte álló éveket.

GettyImages-1345548634
Jim Spellman / Getty Images Hungary

Andie MacDowell szerint csak egy buta szépségmítosz, miszerint fiatalnak kell lenned ahhoz, hogy szép legyél. Nemcsak hogy nem botoxol, de még a hajfestést is abbahagyta a pandémia alatt.

Julia Roberts azt szeretné, hogy a gyerekei tudják, mikor mérges, mikor boldog és mikor van összezavarodva. „Az ember arca egy történetet mesél el, és ennek a történetnek nem az orvosi rendelőhöz vezető útról kell szólnia” – mondta korábban egy interjúban.

GettyImages-1214485912
Nbc / Getty Images Hungary

Courteney Cox, aki korábban bevallottan botoxkezelést kapott, megbánta a beavatkozást. „Próbáltam lépést tartani az öregedéssel, de ez olyasvalami, amivel nem tudsz lépést tartani. Néha azon kapod magad, hogy megpróbálod megállítani a folyamatot, majd ránézel egy képre magadról, és azt mondod, istenem, szörnyen nézek ki.” Elmondása szerint már minden külső anyag feloldódott benne, és a jövőben maradna is a természetességnél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra