Rossz hírünk van, a bőr öregedését nem lehet megakadályozni – de lassítani igen

GettyImages-478653653

A bőr öregedését nem lehet megállítani, de lelassítani igen – árulja el a magyar szakértő, aki azt is elmondja, milyen módon lehet ezt elérni, és mennyivel késleltethető a folyamat.

Amint meglátjuk a varázslatos öregedésgátló szerek felvillanó, a világot ígérő reklámját, azonnal utánanézünk, még ha szkeptikusan is állunk hozzá a sokadik hasonló hirdetés után. Azért a hiúság viszkető csiklandozásának nehéz ellenállni, amikor a tökéletes bőr elérése karnyújtásnyira tűnik fel az éterben. Azonban, hiába csábít az anti-aging (öregedésellenes) címke, jobb, ha tudjuk, 2013 óta Európában ez már hivatalosan is csupán egy csillogó hazugság, ugyanis egyetlen termék sem képes ezt a hatást elérni. A bőrünk, akár akarjuk, akár nem, öregszik és öregedni is fog, viszont tehetünk érte, hogy ez a folyamat mérséklődjön dr. Gyovai Viola okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa és a BIOLA biokozmetikumok cégalapító ügyvezetője szerint.

Összetett és koncentráltságot igénylő feladat a bőr fiatalítása

„A feszesebb bőrért sokat kell tenni, az egészséges étkezéstől kezdve a megfelelő folyadékbevitelen át a minőségi összetevőket tartalmazó kozmetikumokig” – hangsúlyozza dr. Gyovai Viola. „A bőr öregedése kikerülhetetlen, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne 5-10 évvel fiatalabb kinézetet varázsolni neki a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutinnal és a hatékony biokozmetikumok használatával.” A szakember szerint fontos, hogy bőrtápláló olajokban és antioxidánsokban gazdag krémeket kenjünk magunkra, amelyek átmentek a dermatológiai teszteken. A növényi anyagok közül válasszuk a ligetszépeolajat és a tökmagolajat, ha bársonyosabb bőrérzetet szeretnénk elérni, illetve az öregedésgátló algát keressük ezek mellett. Sokat segít, ha az elöregedett felhámréteget hetente hámlasztani tudjuk, de még a kéthetenkénti rendszeresség is megfelelő lehet.

A bőr öregedése megállíthatatlan folyamat, de lelassítani azért mégis lehet egy kicsit
A bőr öregedése megállíthatatlan folyamat, de lelassítani azért mégis lehet egy kicsitRidofranz / Getty Images Hungary

A szakember azt is kiemeli, hogy érdemes figyelni a B3-, E- és a B5-vitaminok bevitelére, amelyek az öregedésfoltok megelőzését segíthetik. Ugyanez igaz az esszenciális lipidekben gazdag ételek fogyasztására, valamint az ásványi anyagokban és a vitaminokban gazdag táplálékokra. Az átfogóan egészséges életmód elengedhetetlen, főleg 35 éves kor felett, így a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást és a mozgásszegény életformát kerülni kellene.

„A koronavírus lemerítette a testünk és a bőrünk energia-háztartását egyaránt, ami miatt sokkal lazább szerkezetűvé válhat a bőr. Ilyenkor segíthetnek a növényvédő szerektől, GMO-ból származó anyagoktól mentes, bio minősítésű, dermatológiailag tesztelt kozmetikumok, melyek nem terhelik meg pluszban az immunrendszert, a természetes védekezőképességünket” – mondta dr. Gyovai Viola, hozzátéve, hogy emiatt ügyelni kell arra is, hogy a bőrünk anyagcseréjét támogató kozmetikumot válasszuk, tehát kerüljük a salaktalanítási folyamatokat terhelő, erősen módosított kémiai anyagokat, valamint a drasztikus konzerválószereket, paraffinolajokat és viaszokat, mivel ezek gátolják a bőrlégzést.

Összességében tehát a leginkább akkor válhatunk tündöklő arcbőrűekké, ha ügyelünk egészséges életmódunkra, és arra, hogy valóban minőségi szereket vigyünk fel bőrünkre. A tudatosság, mint mentális egészségünk megőrzésénél is, lényeges sarokköve a sikernek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra