Itt a 10 másodperces szabály, ami segít leszokni a nassolásról!

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10. - Ennyi idő kell ahhoz, hogy legyőzd a rád törő éhségérzetet és falánksági vágyat! Mondjuk, hogyan csináld.

Tételezzük fel: 6-kor felkelsz, zuhanyzol, eszel valami táplálót reggelire, összekészíted az egészséges ebédet és elindulsz dolgozni. Esetleg még edzel is egyet, ha elég korán szoktál kelni. Eddig szép és jó, tökéletesen követed a fogyókúrás tervedet. Aztán rád tör az édesség utáni vágy, vagy a kedves kolléga megjelenik egy doboz sütivel... és mindennek vége. 

Ne aggódj, van egy nagyon egyszerű trükk a nem kívánt nassolás megszüntetésére, mégpedig a 10 másodperces szabály 

Mi a 10 másodperces szabály? 

A Frontiers in Behavioral Neuroscience egyik friss publikációjában említik, hogy a váratlan hangeffektek képesek kizökkenteni minket, és megváltoztatni a döntéseinket. Használd tehát a telefonodat, és állíts be szabályos időközönként egy emlékeztetőt, ami kávészünetet jelez. Vagy sétaszünetet. Ilyenkor állj fel, mozgasd át magad, igyál egy kávét, vagy inkább vizet, esetleg egyél egy almát. Még a munkahelyi teljesítményednek is jót tesz amellett, hogy nem törnek rád váratlan éhségrohamok. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.