Gyakran fájdul meg a nyakad és a hátad? Így nyújtsd ki őket!

Egészségesen sem baj, ha elvégzed az edzést otthon, de akkor biztosan ajánlott, ha előreeső vállad van.

Fáj a vállad, a hátad, egész nap ülsz a gép előtt, a nyakad is feszül? Ülő munkát végzők gyakori problémája az előreeső váll, ami a hosszan tartó helytelen testtartás miatt, érzelmi megterhelés nyomán (stressz hatására megfeszülnek a mellkas izmai), valamint hibás mozgásminták miatt (a terhelés az izmokra és szövetekre hárul) alakul ki.

Amellett, hogy nem túl szexi, egészségügyi kockázatai is vannak: a vállízületre háruló nagyobb megterhelés miatt fájdalmat érezhetsz a nyakad körül vagy a hátad felső részén. Súlyosabb esetben ütközési szindróma is kialakulhat, ami azonnali gyógyszeres kezelést igényel. Meggyőztünk? Akkor íme, három gyakorlat a Lifehack gyűjtéséből, Reece Tomlinsontól.

Lényeges infó a nyújtógyakorlatokhoz, hogy 8-15-ször érdemes megismételni a gyakorlatokat, és mindhárom elemre 2-3-szori kört javasolnak. A körök között tartsunk mindig 2 perc szünetet!

Ha ebben az ütemben, heti háromszor végezzük, akkor körülbelül egy hónap múlva észlelhetünk jelentősebb változást. Érdemes figyelni arra, hogy ne nyújtsunk túl keményen vagy túl gyorsan, maradjunk a határainkon belül, és csak fokozatosan tágítsuk a határokat, jellemzően ugyanis ez szokott a leggyakoribb probléma lenni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek