Innen tudhatod tükör és mérleg nélkül, hogy jó formában vagy

Számos olyan jele lehet annak, hogy viszonylag jó formában vagy, amely akkor is segíthet eldönteni, hol tartasz, ha egy ideje nem mozdult már el a mérleg nyelve.

Számos olyan jele létezik annak, hogy egészséges vagy, ami a mérhető vagy látványos változások hiányában is segíthet eloszlani a kétségeid, hogy vajon működik-e az az egészséges életmód. Ha nem remegsz a félelemtől 8-9 lépcsőfok láttán, lehet, hogy nem is olyan rossz a helyzet.

Jó a pulzusod

Az Insider szerint jó jel, ha viszonylag alacsony vagy legalábbis normális a pulzusod reggelente. Nagyjából 60 és 100 közötti értéket kéne tudnod leolvasni a kijelzőről.

És le sem maradsz

Ha egy túrázás, lépcsőzés vagy egy sima városi séta során nem vernek rád köröket a barátaid, vagy a többi mérsékelt tempót diktáló járókelő, valószínűleg nem lehetsz azért olyan ramaty állapotban. Külön előny, ha még levegőt is kapsz.

shutterstock 602760023

Nem kellenek órák, hogy kifújd magad

Amennyiben a kisebb mozgások után viszonylag gyorsan, nagyjából 5 perc alatt visszatér minden a rendes kerékvágásba, újra normális lesz a pulzusod, gyorsan rekuperálódsz, az szintén jó jel.

Rendszeresen mozogsz

Nem vagy szuperatléta, de azért rendszeresen mozogsz? Ha csinálod, biztos lehetsz benne, hogy azért történik is valami. Ha összesen két és fél órányi mérsékelt tempójú futást, vagy három 25 perces, magasabb intenzitású edzést sikerül belezsúfolnod egy hetedbe, és egyszer-kétszer azért súlyzózol is, valószínűleg nem marad el a változás.

Lóg rajtad egy baba is

Az is jó tesztje azért a jelenlegi formádnak, ha különösebb problémák nélkül kúszol-mászol a padlón a kicsik után, vagy egész nap babakocsizol és gyerekeket emelgetsz anélkül, hogy belerokkannál a dologba.

Sokféle mozgásformát kipróbálsz

Szintén jó jel, ha nem esik nehezedre sokféle edzésformát beleolvasztani az edzéstervedbe. Ha játszi könnyedséggel variálod a különböző izomcsoportokat megedző gyakorlatokat, valószínűleg jobb formában vagy, mint gondolod.

shutterstock 713186671

Kipihent vagy

Ha még mindig nincs kockahasad, vagy csak azért se mozdul tovább a mérleg nyelve, de jól alszol, kipihenten ébredsz, simán veszed az akadályokat a nap során, sőt mentálisan is egészséges vagy, az szintén arra enged következtetni, hogy összességében jó azért a formád.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek