Ezért hagyd a francba a mérleget

Hiába mutat kevesebbet, ha összességében rosszabbul érzed magad, és csak önsanyargatással tudod tartani a súlyod.

Ahogy azt a #ScrewTheScale hashtag népszerűsége is mutatja, egyre nagyobb teret nyernek az önmagában sokszor semmitmondó fogyás ténye helyett a valóban egészséges átalakulásra fókuszáló trendek.

„427 napja nem álltam rá…”

A volt mérlegfüggők átalakulását dokumentáló előtte-utána képek első látásra meglehetősen szokatlannak tűnnek, hisz mindig a második képen szereplő fotók mellett szerepel a nagyobb szám. A mérleggel való szakítást propagáló mottó persze nem a jégkrémmániás, egymással versenyt hízó torkoskodók jelszava lett: továbbra is az utána képeken néznek ki jobban az alakváltó férfiak és nők.

Gyorsabb anyagcsere, kevesebb önostorozás

A nagyobb testsúlyuk ellenére is sokkal egészségesebb és izmosabb, ráadásul kevésbé önsanyargató életmódot folytatók átváltozása látványos válasz arra a kérdésre, miért rossz ötlet, ha kizárólag a mérlegre támaszkodik valaki ilyenkor. A nagyobb izomtömeg ugyanis nem csak a formásabb idomok terén jelent előnyt: emellett az anyagcserét is felgyorsítja, fölöslegessé téve a folyamatos kalóriaszámlálást és a mérlegbűvölést.

A post shared by Emma (@emlouisefitness) on

Gyúrj Forrest, gyúrj!

A Men’s Health szerint elég, ha az étel mennyisége helyett a tápanyagtartalomra koncentrál valaki, és a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele mellett az izomépítésre is nagyobb hangsúlyt fektet. A hosszú és megerőltető kardióedzések helyett ajánlott tehát súlyokkal is edzeni, és a tökéletes testüket fitogtató sztárok helyett inkább arra koncentrálni, hogy érzi magát az ember.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.